İzmir Güzelbahçe Balıkçı Barınağında Bir Tuhaf Durum

İzmir’in Güzelbahçe İlçesinde 2013 yılında dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın temelini attığı Güzelbahçe Yalı Balıkçı Barınağından kötü kokular yükseliyor.

Barınakların Balıkçı Barınakları Yönetmeliğine göre Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açık artırmayla bir kooperatife kiralanması gerekiyor. Ancak Güzelbahçe Yalı Balıkçı Barınağının üst yapısı henüz tamamlanmadığından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına devrinin yapılmadığı bilgisi var.Söz konusu barınağın balıkçı tekneleri ve özel teknelerin işgali altında olduğu,dolgu alanının otopark olarak işletildiği, bunlardan ne kadar ve nasıl ücret alındığı konusunda bilgi olmadığı gelen iddialar arasında.  Kapıda görevli personelin barınağın Gırgır Balıkçıları kooperatifi tarafından işletildiğini söylemesine rağmen tahsilat makbuzları kesiliyor mu? Kesiliyorsa kimin adına kesildiği konusunda ise bilgi yok.

2012 yılı bütçesinde 3.500.000 TL başlangıç ödeneği ayrılan İzmir Güzelbahçe Yalı Balıkçı Barınağı için 19.06.2012 tarihinde ihaleye çıkılmış ve 05. 01 2013 tarihinde dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından temeli atılmıştı.

2013 yılında temeli atılan barınağın 3 yıl sonra açılışı yapılmış ancak üst yapısı tamamlanmadığından halen Ulaştırma Bakanlığının uhdesinde bulunuyor. Temeli atıldığında 250 tekne kapasiteli, 5 Milyon TL'ye mal olacağı açıklanan barınak 30 bin metrekare dolgu alınana sahip. 75 metre uzunluğunda mendirek, 900 metre rıhtım ile 70 metre uzunluğunda çekek yeri olarak planlanmış.

Editör: TE Bilişim