Havuzdaki su bir anda kahverengine döndü, zarar 130 bin TL

Balıkların ters dönmeye başladığı gören işçiler katliama tanık oldu. Balık çiftliği yetkilileri katliama sebep olarak büyükbaş hayvan çiftliği atıklarını adres gösterdi.

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde alabalık üretim tesisinde ki balık katliamının ardından balık çiftliği yetkilileri çevredeki  büyükbaş hayvan çiftliklerinden gelen suyun veya kimyasal maddenin suya karıştığını iddia etti. 

Denizli'nin Pamukkale ilçesi Bağbaşı Mahallesi'nde  faaliyet gösteren alabalık üretim tesisinde binlerce balık telef oldu. Geçtiğimiz Cumartesi günü saat 15.30 sularında, havuzlardan birinde balıkların ters döndüğünü gören tesis görevlileri havuza giden suyu, diğer havuzlara gitmemesi için kesti. Görevliler, havuza karışan suyun tahliye edilmesi için kaynak suyunu yönlendirdi. Ancak Gökpınar Çayından ikinci bir akıntı, havuza tekrar karıştı ve binlerce balık telef oldu. Tesis görevlileri Denizli İl Tarım Müdürlüğüne haber verdi. Olay yerine gelen Tarım Müdürlüğü görevlileri, balık ve sudan numune alarak analiz edecek. Suya neyin karıştığı ve balık ölümlerinin kesin sonuçları ise, yapılacak analizin ardından belli olacak.

Balık üretim tesisindeki görevlileri ise, etrafta çok sayıda büyükbaş hayvan çiftliği bulunduğu ve bu hayvan çiftliklerinden kimyasal suyun Gökpınar Çayına karışması balık ölümlerinin sonucu meydana geldiğini iddia etti.

Editör: TE Bilişim