Karadeniz'de avlanan hamsi miktarı son günlerde azalınca balığın fiyatı arttı.

Ortahisar ilçesinin Moloz mevkisinde 27 yıldır balıkçılık yapan Turgay Memiş,yaklaşık 2,5 ay boyunca bol miktarda hamsi avladıklarını ancak balık miktarının bir haftadır azaldığını söyledi. Hamsi miktarındaki azalışın aşırı avlanmadan kaynaklandığını anlatan Memiş, "O yüzden şu an hamsi seyrek. Piyasada olan hamsiler de küçük. Avlanma da az olduğu için fiyatı yüksek." dedi.

Memiş, hamsinin kasa fiyatının 180 lira olduğunu ifade etti. Aynı yerde balıkçılık yapan Mehmet Örseloğlu da şu anda denizde balığın az olduğunu belirterek, "Geçen hafta hamsi ucuzdu. Şu anda hamsi az çıkmaya başladı, fiyatlar tabii ki yukarı çıkıyor. Hamsinin kilosu 7,5-10 lira civarında seyrediyor." dedi. Geçen seneye oranla bu sene balık avının iyi olduğunu dile getiren Örseloğlu, hamsinin de şu an az olmasına rağmen geçen seneye oranla daha çok çıktığını söyledi. "

BALIKTAN VAZGEÇEMİYORUZ"

Vatandaşlardan Salih Çolak da balık almak için pazara geldiğini, ancak fiyatların yüksek olduğunu belirtti. Çolak, "Balıksız Trabzon olmaz, vazgeçemiyoruz. Balığı her zaman yiyeceğiz ama pahalı. Hamsi de şu anda az ama kar yağmasını bekliyoruz. İnşallah kar yağınca bollaşacak." ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim