Giresun`da İlginç Balık
 
Giresunlu balıkçı Ahmet Eyüpoğlu’nun Giresun Adası açığında ağından çıkan ve Karadeniz’de nesli tükenmekte olan 5 kiloluk kırlangıç balığı görenleri şaşırttı.

Giresun`da balıkçı Ahmet Eyüpoğlu’nun ağına takılan 5 kiloluk Kırlangıç Balığı görenleri şaşırttı. Karadeniz`de ender olarak görülen ve her geçen gün nesli tükenen balık Giresun Adası açıklarında yakalandı.Giresun halkı tarafından ilgi ile izlenen ve birinci sınıf lokantaların gözdesi olan balık bir manavda 250 liradan satışa çıkartıldı.

Kırlangıç Balığı 

Marmara, Akdeniz ve Ege denizinde bol olmakla birlikte Karadeniz`dede az miktarda bulunan ,göç etmeyen, kırmızımsı kahve ve mavi  gövde rengi olan ve gök kuşağını andıran rengarenk kanat renklerine sahip, harika çorbası yapılan deniz dibinde yaşamayı seven yerli vede çok sakin bir deniz balığıdır.

Ilık denizlerin kıyı bölgelerinde ve ortalama olarak 150 kulaç derinlikteki deniz diplerinde , Levrekler gibi çiftler halinde yaşarlar. Küçük kabukluları, yengeçleri, yumuşakçalar, deniz bitkileri ve böceklerle beslenirler.
 

Editör: TE Bilişim