Fırtına ve soğuk hava, balık fiyatlarını artırdı 
 
Karadeniz'de bir süredir etkili olan fırtına ve soğuk hava nedeniyle balık tezgahlarının çoğu boş kalırken, Giresun'da satışa sunulan balık fiyatları ikiye katlandı. 
 
Bulancak Durağı Balık Hali'nde balık satıcılığı yapan Şükrü Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'de son 5 gündür yaşanan olumsuz hava şartlarının balık avını, dolayısıyla balık satışını olumsuz yönde etkildiğini söyledi.

Fırtına öncesi balıkçı manav ve tezgahlarında kilosu 3-3,5 liradan satılan hamsinin fiyatının 7-8 liraya kadar çıktığı ifade eden Ergin, ''Fırtına ve olumsuz hava şartları balık avını etkiledi. Bu nedenle çoğu balık tezgahı boş kaldı. Balık az avlandığı için de fiyatı yüzde 100'e varan oranda arttı. Hava şartlarının düzelmesiyle birlikte bol balık balık avlanmasını ve dolayısıyla fiyatların normale düşmesini bekliyoruz'' dedi.

Balık satıcısı Selçuk Çakır ise üç gündür tezgah açamadığını ifade ederek, ''Fırtınadan sebebiyle tekneler denize açılamadığından dolayı balık yok. Az olan balığı da pahalı olduğu için alıp satamıyoruz. Havaların düzelmesini bekliyoruz'' diye konuştu.

Giresun'da balıkçı manav ve tezgahlarında hamsinin kilosu 7-8 lira, diğer mevsimlik balıklardan mezgit 8-10 lira, kefal, 7-8 lira, istavrit ise 6-7 liradan satılıyor.
 

Editör: TE Bilişim