İki kıyının işadamları en büyük balık için yarıştı

Deniz ve balık tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği '3'üncü Alaçatı Açıkdeniz Balık Avı Turnuvası', Türk ve Yunanlı katılımcıların iki gün süren mücadelesi sonrası toplam 574 kilo balık tutularak sona erdi.

Tekne sahibi iş dünyasının da büyük ilgi gösterdiği yarışmanın katılımcıları arasında Mudo mağazalar zincirinin sahibi Mustafa Taviloğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Enrico ve Ricardo Aliberti, Burhan Çavuşoğlu gibi isimler vardı.

'En büyük balık' ve 'En çok tutulan balık' olmak üzere iki kategoride yapılan yarışlara 48 tekne ve yaklaşık 200 yarışmacı katıldı.

Marinadan yaklaşık 1.5-2 saatte gidilen ve ortalama 1200 metre derinliğinde ve 20-30 mil genişliğinde bir alanda avlanan yarışmacılar sert hava nedeniyle iki gün erkene alınan turnuvada hem dalgalarla mücadele ettiler hem de en büyük balığın peşinde koştular.

20 kiloluk orkinos

İki gün sonunda "En büyük balık" ödülünü "TEOS III" teknesi, yakaladığı 20.4 kg. ağırlığındaki mavi kanat orkinos balığı ile kazandı. Egeli Polisaj firmasının sahibi İzmirli sanayici Suat Evren'in kaptanlığındaki TEOS III ekibinde İstanbul'dan Narin çatal, bıçak, kaşık takımlarınının üreticisi Adnan Narin, Almanya'dan aşındırıcı malzemeler üretiminde dünyanın en büyüğü Awuko firmasının Genel Müdür yardımcısı Frank Melzer, Diş Hekimi Yıldırım Uran, Referans Ege Bölge Temsilcisi Selim Türsen ve Onat Evren yer aldı.

TEOS III ekibine 2000 dolarlık birincilik ödülü ve kupalarını Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç verdi.

En çok balığı ise 12 uzun kanat orkinos, toplam 114.2 kg ve 456.8 puan ile "NAYA 2" teknesi ekibi yakalarken, 7 uzun kanat orkinos, 64.2 kg ve 256.8 puan ile "DANAI" teknesi ikinci, 5 uzun kanat orkinos ve 2 tombik, 63.8 kg ve 238.4 puan ile "El Quizo" üçüncü oldu.

İki günde tutulan toplam 60 balık 574 kg geldi.Carlsberg, Port Alaçatı, 7800 çeşme ve Solto Hotel'in ana sponsorluğundaki etkinliğe Alaçatı Belediyesi ve Port Alaçatı Marina ev sahipliği yaptı. Dünya standartlarında donanımlı 48 tekne ile 200 yarışmacı, bu turnuva için özel hazırlanmış kurallar ve Uluslararası Spor Balıkçılık Federasyonu'nun (IGFA) belirlediği kriterlere göre yarıştı.   

YARIM TON BALIK TUTTULAR

3'üncü Uluslararası Alaçatı Açıkdeniz Balık Avı Turnuvası (Offshore Fishing) ödül törenine Çeşme Kaymakamı Cafer Sarılı, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın da aralarında olduğu yaklaşık 500 kişi katıldı.

En büyük balık ödülü 2 bin dolar, toplamda birincilik ödülü 3 bin dolar, ikincilik ödülü 2 bin dolar ve üçüncülük ödülü biner dolar olan turnuvada, yarışmacılar sevinçlerini beraberindekilerle paylaştı. Yılın balıkçısı ise Şener Koyuncuoğlu seçildi.Turnuvaya katılan yarışmacılar arasında Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Mudo mağazalar zincirinin sahibi Mustafa Taviloğlu, eski ralli pilotu İskender Atakan da yer aldı.

Ayrıca Olimpik Windsurf Milli Takım sporcusu Ertuğrul İçingir, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile Enrico ve Rikardo Aliberti, Berat Ösen, Burhan Çavuşoğlu, Gökhan Uz da diğer yarışmacılar arasındaydı. 

 

Editör: TE Bilişim