Denizlerde 15 Nisan’dan itibaren büyük ebatta motor ve gırgırlar için başlayan av yasağı, 15 Temmuz’da trol ağlarıyla avcılık yapanlar için kalktı, 1 Eylül’de de tüm balıkçılar için yasak kalkacak.

Ege’de trol av yasağının kalkmasıyla balıkçılar sezona ümitli başladı. Ekmeğini denizden kazanan balıkçılar, bakım ve onarımını yapmaya başladı. Yasağın kalkmasıyla barbunun kilo fiyatı 130- 140 liradan 60- 70 liraya düştü.

Tekirin hal çıkış fiyatı 15- 20 lira, kefalin kilosu ufakları 10 lira, irileri 30 lira olurken, besi balıklarından çupranın hal çıkış fiyatı ise 20 lira. Lidaki halden 16 liraya çıkıyor, perakende satış fiyatı ise 25 lira. Tezgahlarda ise 5-10 lira daha pahalı satılıyor. Verimli bir sezon geçirmeyi hedeflediklerini söyleyen İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, denizde yavrunun çok olduğunu belirtti. Yavruların büyümesinin iyiye işaret olduğunu dile getiren Çakan, bu yıl fiyatların düşük olacağını söyledi.

Fiyatlar çok yüksek olduğu için et tüketemeyen vatandaşlara seslenen Çakan; ''Alım gücünüz az da olsa, balık fiyatları düşük olacağı için protein ihtiyacını balıktan karşılayabilirsiniz.” dedi. 

Editör: TE Bilişim