Edremit’te yarım kalan liman projesi, balıkçıları kızdırdı

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre Mahallesi sahilinde yaklaşık 5 yıl önce yapımına başlanarak yarım bırakılan liman projesinin tamamlanmasını isteyen balıkçılar, bu projenin bir an önce bitirilmesini istedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2013 yılında yapımına başlanan Güre Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı Projesi'nin yarım kalması balıkçıları kızdırdı. Yaklaşık 200 tekne kapasiteli olarak düşünülen liman çalışmasının yarıda kaldığı gözlenirken, bölgedeki balıkçılar çalışmaların sürdürüldüğü aylarda hazırlık yaparak Güre Su Ürünleri Kooperatifi'ni kurdu. Bu hükümet zamanında bitirilmeyen proje olmadığını ancak buranın yarım kaldığını söyleyen Kooperatif Başkanı Mehmet Demirci, devlet yetkililerinden projenin bir an önce tamamlanmasını istedi. Yat limanının bölgeye çok şey kazandıracağını söyleyen Demirci, "Sayın yetkililerimizden Güre'deki limanın tamamlanmasını istiyoruz. Bu liman yaklaşık 5 yıl önce yapılmaya başlandı ve çalışmalar çok zaman önce durdu. Liman sayesinde turizm artacak. Bölge esnafı ve balıkçılar kazanacak. Limanda yürüyüş yolu da bulunacak. Kurduğumuz kooperatif faal hale geçecek. 30 balıkçı üyemiz büyük kolaylıklar yaşayacak" dedi.

"Aydınlatma yok, hırsızlık arttı"

Yarım kalan limana teknelerin bağlandığını ve ağların bulunduğunu ifade eden Demirci, aydınlatma ve güvenlik kamerası olmadığı için sürekli hırsızlık olayları olduğunu belirtti. Kooperatif Başkanı Mehmet Demirci, "Liman yarım kalınca üzerine aydınlatma ve kamera donanımı da yapılamadı. Limandaki teknelerimizin mazotları sürekli çalınıyor. Zaman zaman ağlarımız çalınıyor. Limanın bitmemesi bize zarar verir duruma geldi. Yetkililerden rica ediyoruz, bir an evvel limanı tamamlayın" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim