OSCAR ödüllü yönetmen Steven Spielberg'in, sinemanın klasikleri arasına giren filminin kahramanı ‘Jaws’ı çağrıştıran köpek balıklarının Edremit Körfezi'nde görülmesi halk arasında tedirginliğe yol açtı. Balıkçılar ise pamuk cinsi köpek balığının sahile yaklaşmadığını ve insanlar için tehlike söz konusu olmadığını belirtti.

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde denize açılan balıkçıların ağlarına son bir yılda 20'den fazla köpekbalığı takıldı. ‘Pamuk’ cinsi köpek balıklarının yörede çoğalması tedirginliğe neden oldu. Balıkçıların son seferinde boyları 1- 1.60 metre, ağırlıkları 6- 18 kilogram arasında değişen 7 köpekbalığı yakalandı.

Altınoluk açıklarından sinarit ve levrek avına çıkan ‘Emre’ adlı teknenin reisi 21 yaşındaki Kemal Çenberci, ağlara takılan köpek balıklarını görünce şaşırdıklarını söyledi. Karaya çıkarıldıktan sonra balık ihracatıyla uğraşan bir firma tarafından satın alınan köpek balıkları, soğuk hava deposuna getirilirken çevredekilerin ilgisini çekti. Balıkçılar da Steven Spielberg'in ünlü filmine atıfta bulunarak ‘Jaws'ın torunları’ diye nitelendirdikleri köpek balıklarıyla anı fotoğrafı çektirdi.

Reis Kemal Çenberci, son günlerde Kuzey Ege'de köpek balıklarına sıkça rastlandığını, derinlik ve balık bolluğu nedeniyle bölgenin köpek balıklarının yaşamasına uygun olduğunu söyledi. Köpek balıklarının sahillere yaklaşmadığını ve insanlar için tehlikenin söz konusu olmadığını kaydeden Çemberci şöyle konuştu:

“Büyük olasılıkla sardalye sürülerinin peşinden Körfez'e gelmişlerdir. Ülkemizde bu tür balıklar işlenmiyor. Dış pazarda bu balık başta kozmetik sanayi olmak üzere, büyük lokantalarda da rağbet görüyor. Onun için alıcı firma ile yurt dışına ihraç koşuluyla satış yaptık'' dedi.

Kaynak:Emrah ERDOÐAN

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim