Yarım tonluk tuna balığı 34 bin TL’ye satıldı

Kanada’da balıkçıların umdukları fiyatı bulamadığı için erken kapattıkları tuna avı sezonunda 544 kiloluk bir tuna balığı 25 bin Kanada Doları’na (34 bin 350 TL) satıldı.  Kanada’nın Alberta eyaletine bağlı Calgary kentinde biri İtalyan, diğeri Japon iki lokanta sahibi, Prince Edward İsland eyaletinde ismi açıklanmayan bir avcının yakaladığı 544 kiloluk tuna balığını kilosu 46 dolara (63,2 TL) ortaklaşa satın aldı.

Osteria de Medici adlı İtalyan lokantasının sahibi Maurizio Terrigno, “İsterseniz bana deli diyebilirsiniz ama bu kadar ucuzunu bulmak her zaman kolay olmuyor” dedi.

Zen 8 adlı Japon suşi lokantası sahibi Hire İnoue de “Geçen ocak ayında Tokyo’daki tuna balığı açık artırmasında sadece 128 kilo gelen bir tuna 125 bin dolara satılmıştı. Bizimkisi çok hesaplı bir alışveriş oldu. Zira en lezzetli suşi Tuna’dan yapılıyor” diye konuştu.

Her iki lokanta sahibi de balığı önümüzdeki hafta menülerine koyacaklarını açıkladı.

Prince Edward İsland eyaletinin başkenti Charlottetown balık halindeki açık artırmada, bu sezon şu ana kadarki en yüksek kilo fiyatı 27 Kanada Doları (36,5 TL) olarak kaydedilmişti.

Kanadalı Tuna avcılarının, daha iyi fiyat verildiği için avladıkları balıkları Tokyo’da sattıkları öğrenildi.

Editör: TE Bilişim