Dev köpek balığı şaşırttı

Fethiyeli balıkçıların ağına takılan balık görenleri hayrete düşürüyor.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, balıkçılar tarafından 6 metre uzunluğunda ve yaklaşık 700 kilo ağırlığında köpek balığı yakalandı.

Fethiye'den önceki sabah avlanmak için Akdeniz'e açılan ve Körfez'den 6-7 mil açığa ağ atan 32 yıllık balıkçı İzzet Gökhan Erkek'in (52) ağına hiç beklemediği dev bir köpek balığı takıldı. Güçlükle tekneye alınan dev balık, Kordon'a yanaştırıldı. Vatandaşlar, dokunmaktan bile korktukları köpek balığının uzaktan cep telefonları ile resmini çekti. ?Kamçı Kuyruğu' cinsinden olduğu öğrenilen köpek balığının kuyruk kısmının ilaç yapımında kullanıldığı ve yurt dışına ihraç edildiği öğrenildi.

Köpek balığını yakalayan İzzet Gökhan Erkek, daha önce de dört defa köpek balığı yakaladığını, ancak bu defa ağlara takılan balığın eski yakaladığı köpek balıklarına nazaran çok büyük olduğunu belirtti. Köpek balıklarının İzmir'den yurtdışına ihracının gerçekleştirildiğini, Fethiye'de alıcısının bulunmadığını söyleyen İzzet Gökhan Erkek, "Bu nedenle İzmir ile irtibata geçerek satışını yapacağız. 4 arkadaşımız ile birlikte Akdeniz'e avlanmaya gittik, ağ serdik, ağı toplarken köpek balığı takıldığını gördük. 6 metre uzunluğundaki ve yaklaşık 700 kilo ağırlığındaki köpek balığını tekneye vinçle güçlükle yükledik. Yurt dışına göndermek için İzmirli balıkçılar ile irtibata geçtik" dedi.(aht)
 

Editör: TE Bilişim