Marmara Denizi'nde birkaç gün arayla balıkçıların ağlarına takılan devasa büyüklükteki iki fener balığı, görenleri şaşkına çeviriyor. Normal boyutlarından 20 ve 25 kat daha büyük olan balıklar, meraklıları için balık tezgahında sergileniyor.

NORMALLERİNDEN 20 KAT DAHA BÜYÜKLER

Marmara Denizi açıklarında avlanan balıkçıların ağlarına birer hafta arayla takılan iki dev fener balığı, balıkçılar da dahil olmak üzere görenleri hayrete düşürüyor. Zira denizin derin ve karanlık sularında yaşayan balık türü, ilginç görüntüleri kadar boyutlarıyla da dikkat çekiyor. Beylikdüzü'nde Balıkçı Kenan'ın tezgahında sergilenen normal boyutlarının 20 ve 25 katı büyüklüğündeki balıkları gören vatandaşlar bir yandan balığı incelerken, diğer yandan ilk kez gördükleri bu ilginç balıkların fotoğrafını çekiyor.

AĞIRLIKLARI TAM 28 KİLO

Bu büyüklükteki fener balıklarına ender rastlanıldığını belirten balıkçı Kenan Balcı, balıkların 21 buçuk ve 28 kilogram ağırlığa sahip olduklarını belirtti. Fener balıklarının derin denizlerde yaşadığı için büyük boyutlara ulaşanlara ender rastlandığını ifade eden Balcı, "Marmara Denizi'nde derin sularda, insan eli değmemiş bölgelerde bu zamana kadar büyümüş, normal büyüklüğünün 20 katı büyüklüğünde, 21 buçuk kilogram ağırlığında devasa fener balığı. Geçen hafta 21 buçuk kilogram yakalamıştık. Bu hafta da bir üste çıkarak 28 kilogram fener balığı yakaladık. Etini müşterilerimize ikram edeceğiz. Görülmemiş büyüklükteki devasa kafasını ve gövdesini de mumyalayarak Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'nde yerini almasını sağlayacağız." şeklinde konuştu.

GÖREN HERKES ŞAŞIRIYOR

Balık almaya gelen vatandaşların fener balığına büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Kenan Balcı,"Normalde en büyükleri 5-6 kilogram olur ama bu büyüğün büyüğü. Her zaman bu kadar büyük balığa rastlamak mümkün değil. Gören herkes şaşırıyor. 'Bu ne balığı? Bu nasıl balık?' gibi sorular soruyorlar. Çünkü 80 santimetre ağız genişliği var. Şekli çok değişik bir balık. Bu nedenle herkes merakla inceleyip dokunuyor" dedi.

"HAYATIM DENİZDE GEÇTİ AMA BÖYLE BİR BALIK GÖRMEDİM"

Balık tezgahında sergilenen ilginç fener balığını yakından inceleyen Yetkin Tekin, "Ben Karadenizliyim. İlk defa görüyorum böyle büyüklükteki bir fener balığını. Biraz da ürkütücü görünüyor, dişlerine falan baktım. Çok tür gördüm ama bunu ilk defa görüyorum. Şaşkınım böyle bir balık türü gördüğüm için" diye konuştu.

''ÇOK DEĞİŞİK BİR YARATIKMIŞ''

Gördüğü balık karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Altan Başer ise, "Ben 61 seneden beri buradayım, hayatım denizde geçti ama böyle bir balık görmedim. Fener balığıymış, ben de burada öğrendim. Çok değişik bir yaratıkmış." dedi. Bir süre daha tezgahta sergilenecek olan fener balığı, daha sonra mumyalanarak Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'nde sergilenmek üzere yerini alacak

Editör: TE Bilişim