Bakan Eker, Denizlerdeki Av Sezonunu Trabzon'da Açacak
 
Denizlerde 1 Eylül’de başlayacak olan yeni av sezonunun açılışı Trabzon’da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından yapılacak.

Balıkçılar, 1 Eylül'de sona erecek av yasağıyla yeni av sezonuna 'merhaba' demeye hazırlanıyor. Gemi ve ağlarındaki son bakım ve onarımları yapan balıkçılar, yasağın sona ereceği saatleri bekliyor.
 
Türkiye'deki balık avının yüzde 70'ini gerçekleştiren Karadenizli balıkçılar, yeni sezonu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in de katılacağı törenle açacak. Yeni sezonun açılışını yapmak için yarın Trabzon’a gelecek olan Bakan Eker, Çarşıbaşı Yoroz Limanı’nda düzenlenecek su ürünleri ev sezonu açılış töreni katılacak.
 
Öğle saatlerinde yapılacak törenin ardından tekne ile denize açılacak olan Eker, yeni sezonun temsili açılışını yapacak. Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağı, 1 Eylül Pazar günü saatler 00.00’ı gösterdiğinde bitecek. Hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar da bu saat itibariyle denize açılacak. Yasakların 7 ay sürecek av sezonunda balıkçılar, palamut, istavrit ve mezgit ile sezona başlayan balıkçılar, ilerleyen aylarda da hamsinin yolunu gözleyecek. CİHAN
Editör: TE Bilişim