Çin Balıkçılığı Gemiyle Yönetiyor

Çin'in en büyük balıkçılık yönetim gemisi olan Çin Yuzheng-311 adlı gemi, Xisha Takımadaları'na bağlı Yongxing Adası'na ulaştı. Gemi, Güney Çin Denizi açıklarında, devletin deniz alanlarındaki egemenliği ile balıkçılık sektörü ve balıkçıların hakları ile çıkarlarını koruma görevleri yürütecek.

Çin Tarım Bakanlığı'na bağlı Güney Çin Denizi Balıkçılık Müdürü Wu Zhuang yaptığı konuşmada, son yıllarda komşu ülkelerden Güney Çin Denizi'ne yasa dışı olarak giren balıkçı gemilerinin sayısında gözle görülür bir artış olduğunu hatırlattı. Müdür Wu, Çin Yuzheng-311 adlı balıkçılık gemisinin, Çin'in özel ekonomi bölgesinde devriye görevi yapacağını, Xisha, Nansha ve Zhongsha adaları yakınlarındaki açık denizde balıkçılık faaliyetlerine ve bölgeden geçen gemilere koruma hizmeti sağlayacağını, Kuzey Körfezi'nin ortak yönetimi ile ilgili çalışmalar yürüteceğini ve balıkçılıkla ilgili acil olaylarda kurtarma görevi yerine getireceğini söyledi.

Wu Zhuang, Çin Yuzheng-311 adalı geminin, Güney Çin Denizi sularında yabancı balıkçı gemilerinin yasa dışı faaliyetleriyle mücadele etmenin yanı sıra, Xisha ve Nansha Adaları'nın açıklarındaki balıkçılık gemilerine ve balıkçılara sağlanan hizmetin seviyesini de yükselteceğini belirtti.

 

Editör: TE Bilişim