Doğal güzellikleriyle Türkiye'nin sayılı bölgelerinden olan Çanakkale, Kurban Bayramı dönüşü boğaz hattını kullanan tatilcilere de kızıl ve mavinin buluştuğu ufuk noktasında adeta ikinci bir bayram havası yaşattı.

Tezgahlarda tanesi 30-35 liradan satılan lüferi avlamak üzere tekneleriyle denize açılan balıkçılar, Çanakkale Boğazı'nın Avrupa yakasında Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir köyü kıyılarını, Anadolu yakasında ise Nara Burnu açıkları, Çimenlik Kalesi ve Sarıçay önlerini tercih etti.

Kıyıdan avlanmak isteyen amatör balıkçılar ise kordon boyu ve iskeleden lüfer için özel olarak hazırladıkları ve ucunda çelik tel bulunan olta takımlarını denize attı.

Lüfer avlamak üzere oltalarının başında bekleyen balıkçılar, sezonun açılmasına rağmen geçen yıllara oranla henüz bolluk yaşanmadığını, bu nedenle lüferin tezgahlarda yüksek fiyatlarla satıldığını belirttiler.

Tekne ile denize açılan balıkçılar ise kasayla aldıkları yemlerin fiyatının yüksek olmasından yakınırken, lüferin henüz tek tük çıktığını, bu nedenle fiyatının yüksek olduğunu ifade etti.

Balıkçılar, lüferin bollaşmasıyla fiyatların düşeceğini bildirdi.

 

Editör: TE Bilişim