Çanakkale Boğazı'nda dev kurdela balığı

Çanakkale Boğazı'nda, 2.5 metre uzunluğunda ''Büyük Kurdela Balığı'' yakaladı.   

Alınan bilgiye göre, Uysal Çetinler adlı tekne ile sardalya avına çıkan balıkçılar, Kepezaltı mevkisinde büyük bir balık yakaladı.

Balığı, Çanakkale balık haline getiren balıkçılar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezginer Tunçer'e bilgi verdi.

Balık haline gelen Prof. Dr. Tunçer, yakalanan 2.5 metre uzunluğundaki balığı inceledi.

Prof. Dr. Tunçer, burada AA muhabirine, ''Uysal Çetinler'' adlı tekneyle sardalya avına çıkan balıkçıların Kepezaltı mevkisinde yakaladıkları balığın, ekonomik değeri bulunmayan bir deniz ürünü olduğunu söyledi.

Akdeniz ve Ege Denizi'nde sık görülen balığın ''Regalecidae'' familyasından geldiğini ve  Latince adının ''Regalecus Glesne'' olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tunçer, balığın Türkçe isminin ise ''Büyük kurdela balığı'' olduğunu bildirdi.

Balığın ortalama uzunluğunun 3 metreye kadar ulaşabildiğini, bin metre derinlikte yaşamını sürdürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Tunçer, bir geçiş sistemi haline gelen Çanakkale Boğazı için bu balığın da yeni bir kayıt olarak değerlendirilebileceğini belirtti.(aa)

 

Editör: TE Bilişim