Bot Kayalıklara Çarptı: 1 Ölü, 1 Yaralı 
 
Muğla´nın Bodrum İlçesi´nde, amatör balıkçıların bulunduğu bot kayalıklara çarptı 1 kişi boğularak ölürken 1 kişide yaralandı. 
 
Olay, saat 21.00 sıralarında Akyarlar Köyü açıklarında meydana geldi. Eşek Adası yakınlarında balık avlayan iki amatör balıkçıyı taşıyan 59 yaşındaki Mustafa Karakaş yönetimindeki 5 metrelik polyester bot, kıyıya dönerken, kayalıklara hızla çarpıp parçalandı. çarpmanın şiddetiyle suya düşen iki balıkçıdan başına kayalıklara çarparek baygınlık geçiren 61 yaşındaki Hüseyin Rahmi Vapurcu boğularak öldü, arkadaşı Karakaş ise yüzerek güçlükle kıyıya çıktı.

Olayı gören çevredeki diğer balıkçılar Vapurcu´nun cesedini kıyıya çıkarıp durumu Sahil Güvenlik Komutanlığı, jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Karakaş sağlık ekipleri tarafından Bodrum Devlet Hastanesi´ne kaldırılırken, güvenlik güçlerinin incelemesinin ardından Vapurcu´nun cesedi de önce aynı hastanenin morguna kaldırıldı, ardından da otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu´na gönderildi.

Tedavi altına alınan ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Karakaş´ın jandarmaya verdiği ifadede ''Hüseyin abi ile Ortakent'den çıktık. Bir süre balık avladık. Akşam dönüyorduk, hava karanlıktı, kayalıkları fark edemeyince büyük bir gürültü ile çarptık. Hüseyin abi tekneden fırladı. Ondan sonrasını hatırlamıyorum' dediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu arada, Vapurcu'nun gırtlak kanseri nedeniyle tedavi gördüğü belirtildi.

 

Editör: TE Bilişim