BİZİM DOKTOR BALIKLAR AMERİKA'DA BÖYLE PEDİKÜRCÜ OLDU!

Sivas'ın Kangal'da bulunan doktor balıkları alan bir adam Amerika'da bu balıkları pedikürcü olarak kullanmaya başladı.

Türkiye’de kaplıcalarda sedef hastalığına iyi geldiği söylenen doktor balıklar(garra rufa), bu hafta Amerika’da pedikürcü olarak dünya basınına haber oldu.

Washington D.C.’de bulunan bir güzellik salonu, doktor balıkları padikürcü ve manikürcü olarak kullanıyor.

Yvonne Hair and Nails Salon adlı güzellik merkezinin sahibi John Ho, doktor balıklardan salonlarında yararlandıklarını belirtiyor. Şimdiye kadar 5000 kişinin bu metodla pedikür yaptırdığı ve memnun kaldığını ekleyen Ho, hijyen problemleriyle karşılaşılan pedikür aletlerinin yerini bu balıkların aldığını söylüyor.

Güzellik salonunun sahibi Ho, en başta bu uygulamaya kuşkuyla yaklaştığını, ancak bu balıkların Türkiye’de tedavide kullanıldığını sonra Asya’ya yayıldığını söylüyor.

En büyüğü 10 cm olan doktor balıklarının dişi yok. Ayrıca 37 dereceye varan sıcaklıkta yaşayan ender balık türlerinden. Fakat o ısıda suda yiyecek bulamayan balıklar, kaplıcalarda tedavi görmeye gelenlerin ölü derileriyle besleniyorlar. Canlı olan tabakaya dişleri olmadığı için bir zararları olmadığı söyleniyor. Türkiye’de sedef hastalığı için kaplıcalarda çalışan balıklar, Sivas’ın Kangal ilçesinde bulunuyor.

Bu balıklarla ilgili Amerika'daki bütün gazeteler haber yaparken Türkiye'den tek kelime bile söz etmedi.

 

Editör: TE Bilişim