Balıklarımız Boston’da tanıtıldı

Türk halkının daha fazla su ürünleri tüketimini sağlamak amacıyla kurulan Su Ürünleri Tanıtım Grubu, 'Boston Uluslararası Su Ürünleri Fuarı'na katıldı. 

Türkiye'nin su ürünleri ihracatını artırmak ve Türk halkının daha fazla su ürünleri tüketimini sağlamak amacıyla kısa süre önce kurulan Su Ürünleri Tanıtım Grubu, yurt dışı tanıtımına yönelik ilk tanıtım atağını ''Boston Uluslararası Su Ürünleri Fuarı''na katılarak gerçekleştirdi.

Ege İhracatçılar Birliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD'nin Boston şehrinde 15-17 Mart 2009 tarihleri arasında 26. düzenlenen ''Boston Uluslararası Su Ürünleri Fuarı''na, geçen yıl Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları olarak gerçekleştirilen ilk katılım sonrasında, bu yıl da ''Su Ürünleri Tanıtım Grubu'' olarak ikinci kez bir info-stand ile katılım sağlandı.

Bu fuar, Türkiye su ürünleri ihracatının geliştirilmesi ve yurt dışında tanıtımının yapılması amacıyla oluşturulan Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nun ilk yurt dışı fuar katılımı oldu.

Tüketim potansiyeli dikkate alındığında, Türkiye su ürünleri sektörünün ihracatı açısından hedef pazar özelliği taşıyan ABD'de, sektörel anlamda dünyanın sayılı fuarları arasında sayılan Boston Su Ürünleri Fuarı'nda açılan info - stantta, su ürünleri sektörünün üretimi ve işleme teknolojilerinde ulaşmış olduğu düzey yansıtılmaya ve anlatılmaya çalışıldı.

Balıklarımız tanıtıldı

Su Ürünleri Tanıtım Grubu bünyesinde yer alan Ege, İstanbul ve Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurullarından temsilcilerinin de hazır bulunduğu stantta, başta ABD olmak üzere, dünyanın pek çok ülkesinden gelen ziyaretçilere, Türkiye su ürünleri ve sektörü tanıtıldı, pazar olanakları üzerinde araştırma yapıldı.

Boston Fuarı'nda yapılan araştırmalarda, ABD ve Kanada pazarında tüketimi diğer deniz ürünleri kadar olmasa da, başta levrek, çipura, orkinos gibi taze, işlenmiş ve dondurulmuş ürünlerin önemli bir yeri bulunduğu görüldü.

Bu arada, Türkiye'nin ABD pazarında yer edinebilmesinin ve kalıcı olabilmesinin ön koşulunun da, ürünün pazara ulaştırılmasını kolaylaştırıcı bir takım önlemlerin alınmasından geçtiği, bunun için de öncelikle, hava kargo taşımacılık bedellerinin daha uygun bir düzeye indirilmesi gerektiği bir kez daha teyit edildi. (aa)

 

Editör: TE Bilişim