Balıkesir Ayvalık'ta Tekne Balıkçıları 30 Gün Sonra Denize Açıldılar

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yüzlerce ailenin geçim kaynağı olan tekne balıkçıları havaların düzelmesiyle birlikte ağlarını denizle buluşturdular. Balıkesir Ayvalık'ta Tekne

Kuzey Ege'de yaklaşık bir aydan bu yana etkili olan fırtına ve yağışlı soğuk hava en çok tekne balıkçılarını etkiledi. Havaların düzelmesiyle beraber 8 metreye kadar küçük tekneleriyle denize açılan balıkçılar ağlarını ve oltalarını deniz ile buluşturdu.

Balıkesir'in Ayvalık kazasında yüzlerce ailenin geçim kaynağı olan tekne balıkçılığı olumsuz hava şartları nedeniyle yaklaşık bir aydan bu yana sekteye uğruyordu. Havaların düzelmesi ve balık akınları yerel balıkçı esnafını sevindirdi.

Akşam vakitlerinde ağlarını ve oltalarını deniz ile buluşturan balıkçılar sabah vakitlerinde ise onları toplayarak balıklarını Ayvalık'a getiriyorlar. Ağdan toplanarak teknelerde birinci elde satılan balıklar arasında bölgesel olarak kupa, melina, melanur, cipra ve levrek gibi balıklar bulunuyor. 5 ila 45 lira arasında satışı yapılan balıklar ailelerin bu kış günlerinde en önemli geçim kaynakları arasında yer alıyor.

Balıkçı esnafı havaların düzelmesiyle beraber hem balık tutarak kazanç sağladıkların, hemde balık severlere ucuz ve taze balık sunma imkanı bulduklarını ifade ediyorlar.

Editör: TE Bilişim