İzmir'in Foça ilçesi  9. kez "rastgele" demeye hazırlanıyor.

Foça"da 25-26-27-Eylül tarihleri arasında 9. Uluslararası Rastgele balıkçılık Festivali yapılacak.

Foça Belediyesi, Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi ve Marmara Gold işbirliği ile 3 gün sürecek festivalde Yunanistan"dan katılımcılar olacak. 25-Eylül Cuma günü  Sabah 10:00 sıralarında  başlayacak olan etkinlikler çerçevesinde çeşitli sergiler,şiir dinletileri, söyleşiler, konserler, tavla ve satranç turnuvaları, ağ onarma - olta bağlama yarışmaları, tekne yarışları , yelken ve folklor gösterileri, mangal partisi, fener alayı gibi etkinlikler yer alacak. 25 Eylül Cuma günü saat 21:00 de Belediye meydanında “Grup Rol ” konser verecek. 26-eylül cumartesi günü ise  saat 21:00"de  bu kez de “Seferat”   hayranları ile beraber olacak. Festivalin  son günü  olan 5 Ekim 2008 Pazar günü  gecesi de yine aynı saat ve yerde "Grupal enfeksiyon Hakkı Balamir" konseri ile festival programı sona erecek. Bir çok yarışma, panel söyleyişi ve konserlerin yapılacağı  9. Uluslararası Rastgele balıkçılık Festivalinde Foça"nın birbirinden  renkli 3 gün geçirmesi bekleniyor.

 Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; "" En güzel maviyle yeşil arasında kurulan kentimde tüm deniz severleri üç gün sürecek olan Balıkçılık Festival"imizde Rastgele demeye davet ediyorum ""dedi  

Foçalı balıkçılar olarak Rastgele Balıkçılık  Festivalimizi bir kez daha gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz diyen Foça Merkez Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, “Denize,balıkçılığa gönül vermiş herkesi festivalimize davet ediyoruz.Foçalı balıkçılar  olarak amatör avlanmayı sevdirme, olta bağlama nasıl yapılır, ağ onarma gibi aktiviteler yapacağız. Ayrıca yurt dışından gelen balıkçılarla balıkçılığımızın nereye gideceğini tartışacağız.”dedi. 

9. Uluslararası Rastgele balıkçılık Festivali hakkında gazetecilere konuşan  Foça Merkez Su ürünleri Kooperatifi  Birlik Temsilcisi  Yaşar Balta,“Rastgele Balıkçı ve Deniz Belgeselleri Festivali” adı ile belediyenin desteğini alarak Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB), Yerel Gündem 21, Sad-Afag ve SS Foça Su Ürünleri Kooperatifi olarak birincisini 2001 yılında yoğun bir program ile düzenledik. Eski doğallığı kalmasa da festivali bugüne kadar devam ettirmeyi başardık. İlk önceleri diğer komşu ülkelerdeki balıkçılık belgeselleri ile sunuluyor olması, balıkçılığın nasıl yapıldığını görmek ve kendimizle kıyaslamak, amatör balık avlamayı, denizi, deniz adamını tanıtmak, halkla kaynaşmak ve balıkçıların varlığını göstermesinden dolayı ve balıkçılığın sorunlarının tartışıldığı Rastgele Festivali Foça"yı ayrı kılıyordu.”diye konuştu.

Editör: TE Bilişim