Balıkçılar, 200 yıllık kanunların değişmesini istiyor   
 
Balıkçılar, avcılıktan tüketiciye kadar zinciri takip edecek mevzuatın yeniden düzenlenmesini istiyor.  
 
İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Sagun, Türkiye'de hâlâ 1800'lü yılların Avcılık Yasası'nın uygulandığına işaret ederek, Türkiye'de balıkçılığın gelişmesi için hükümet desteği ve ilgili kanunların olması gerektiğini söyledi.

Su ürünleri sektöründe dünyanın en büyük fuarı olan ve bu yıl 16'ncısı düzenlenen ESE 2010 Avrupa Su Ürünleri (European Seafood Exposition) Fuarı'na Türkiye'yi İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği temsil etti.

Birlik Başkanı Sagun, Türkiye'de balıkçılık sektöründe gerekli düzenlemelerin yapılmaması sebebiyle birçok problem yaşadıklarını, dünyanın balıkçılıkta en gelişmiş ülkesi Norveç'te bir balıkçılık bakanlığı olduğuna dikkati çekti.

Dardanel Önentaş Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen de, sektörün en önemli problemi olarak çiftlik balıkçılığında yer kiralarının yüksek olmasını gösterdi.

Kılıç Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıltan da, çiftliklerin kiralanmasında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın taban puan belirlemesi gerektiğini kaydetti.

Antalya Balık CEO'su Zafer Erel ise iç piyasada balık tüketiminin arttığını, bunun en büyük sebebinin et fiyatlarının anormal derecede yükselmesi olduğunu kaydetti.

 

Editör: TE Bilişim