BALIKÇILAR RİPORT'TAN TAŞINIYOR

Riport terminal sahasına ait alanda bulunan balıkçılar kendilerine yeni yapılan barınaklarına gitmek için eski barakalarını sökerek taşınmaya başladılar.
 
1997 yılında Asım Çillioğlu OGG Girişim grubu olarak özelleşen Riport Rize Limanı İşletmesi Yatırım Aş Terminal sahasında bulunan 118 Adet Balıkçı Barakaları yeni yerine taşınmak için icra müdürlüğü tebliği ile kendilerine tanınan süre içerisinde barakalarını 650 TL harç ödememek için kendi yıkımlarını kendileri gerçekleştiriyorlar.

Rize limanı yetkilileri bu sayede Rize Limanı olarak 12 yıldır kullanamadığımız 40.000 m² Terminal alanını aktif olarak kullanmaya başlayacaklarını belirttiler.

Bu saha içerisinde 3.000 m² 'ye yakın yeni Antrepo Sahası inşaa ederek Bu alanda bulunan mevcut 500 m olan Rıhtımların son günlerde gündeme gelen İran Tebriz Transit Taşımacılığında daha aktif kullanılması için derinleştirme çalışmalarına başlanacak.

ISPS Kodu çerçevesi içerisinde uluslar arası statüsünde güvenli limanlar içerisinde yer alan Riport Rize Liman İşletmesi Yatırım A Ş. Tek giriş kapısına sahip olacak.

Karadeniz Sahil yolunun geçişi sebebi ile karayolları tarafından eski balıkçı barınakları rehabilite edilerek modern barınaklara dönüşmüştür. Bu nedenle artık balıkçı motorlarının bu barınakları kullanması gerektiğini belirten Riport yetkilileri 2009 - 2010 Balıkçı sezonunda balıkçı motorlarının Rize limanına eskisi gibi kontrol dışı girmelerine müsade etmeyeceklerini söyleyerek Liman sahasınıı kullanmak isteyen büyük tonajlı balıkçı motorları yeni uygulanacak tarifeler ile ancak günlük kullanımlarına izin verilecek, ayrıca Rıhtım üzerlerindeki sürekli işgallerine müsaade edilmeyecek.

2009-2010 Yılı balık sezonunda balıkcı motorlarının artık kendileri için yapılan ilçelerde ki balıkçı barınaklarına sahip çıkmaları gerektiğini, balıkçı barınağı diye yapılan bu barınaklar neredeyse balıkçıları bu rıhtımlara yanaştırılmayacak şekilde kuru yük gemileri tarafından gübre, kömür boşaltmak için işgal edilmektedir.

Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan milli ekonomiye katkı için büyük paralarla yatırımları gerçekleştirilen ulaştırma yapılarından olan Liman ve Balıkçı barınaklarının işletilmesi ile hükümlü olan her kurum kendilerine ait olan varlıklara sahip çıkmasının zamanının geldiğini belirtiler.

RİZE HABERLERİ

Editör: TE Bilişim