İZMİRLİ BALIKÇILARIN BAŞKANI ‘AHMET YAPICI’ FOÇA İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ.
 
İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Ahmet Yapıcı, yardımcıları Hasan Eser, Kemal Yılmaz, Ünal Görgün ve Birlik Genel Sekreteri Esra Kahraman ile birlikte Foça İlçesini ziyaret etti.

Ahmet Yapıcı ve beraberindekiler ilk olarak S.S. Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin'i ziyaret ederek bir süre görüştü. Çetin de, Foça Su Ürünleri Kooperatifinin yapmış olduğu faaliyetler ve Foçalı balıkçıların sorunları hakkında konuklara bilgi verdi.

KAÇAK AVCILIĞIN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

Göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Çetin ve yönetimine teşekkür eden Yapıcı, "Foça Su Ürünleri Kooperatifi örnek kooperatiflerimiz arasındadır. Çalışmalarınızı takdirle takip ediyorum. Başarılarınızın devamlı olmasını diliyorum" dedi. Kooperatif üyesi balıkçılarla bir araya gelip sohbet eden Yapıcı, balıkçıların dertlerini dinledi.Başkan Yapıcı'ya kaçak balık avcılığından yakınan balıkçılar, İzmir körfezinde kaçak avcılığın önüne geçilemediğini söyledi.

SAVAŞ AÇALIM

Kaçak avcılığın önlenmesi hususunda İzmir Kooperatifler Birliği öncülüğünde çeşitli kurumların da desteği alınarak İzmir genelinde Kaçak Balık Avcılığına Hayır adı altında bir kampanya çalışması başlatılması gerektiğini ifade eden balıkçılar, gelecek nesillere miras bırakacakları denizlere sahip çıkmak zorunda olduklarını bildirdi. Balıkçılar, İzmir Kooperatifler Birliği'nin lokomotifliğinde kaçak avcılığa savaş açılmasını, birlik ve beraberlik içerisinde mücadele edilmesini istediler.

Foçalı balıkçıların 'kaçak balık avcılığına savaş açalım' önerisini sıcak karşılayan Yapıcı, şöyle konuştu: "4 dönemdir Birlik başkanlığı görevimi yürütüyorum. Seçildiğim ilk günden bu güne kaçak avcılığı önleme konusunda dönem dönem ciddi çalışmalarımız oldu. Ancak, bu çalışmalar doğrultusunda 'Oy kaybederim. Bir daha seçilemem' endişesi içine düşen bazı yönetici arkadaşlarımız 'it ürür kervan yürür' mantığı ile hareket ederek gereken hassasiyeti maalesef göstermekten geri kaldılar."

Her şeyden önce kararlı olmak gerektiğini anlatan Yapıcı, şunları söyledi: "Ben İzmir Birlik Başkanı olarak sizlerdeki bu kararlılığı diğer kooperatiflerimizin üyelerinde de görmeyi arzu ediyorum. Biliyorsunuz, Birliğimiz adından da anlaşılacağı üzere kooperatiflerimizin bir araya gelmesiyle oluşmuş bir kurumdur. Bu anlamda sizlerin bu konudaki hassasiyeti beni mutlu etti. Bu önemli teklifinizi yönetim kurulunda mutlaka değerlendireceğiz."

BİRLİK BAŞKANI ‘AHMET YAPICI’ YÖNETİM KURULUNA ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Son zamanlarda kaçak avcılığa karşı çıkışları ile sık sık ismi gündeme gelen Hasan Eser başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerine övgüler yağdıran Yapıcı, sözlerine şöyle devam etti: "Yeri gelmişken belirtmek isterim ki 8 yıldır yürüttüğüm Birlik Başkanlığı görevim süresince birbiriyle uyumlu, üstlendikleri görevi layıkıyla yapmaya çalışan, kararlı, cesur isimlerden oluşan bir yönetim ile birlikte ilk defa içinde bulunduğumuz bu dönem zarfında çalışma fırsatını buldum. Foça Su Ürünleri Kooperatifinizi temsilen Birliğimizin yönetim kurulunda görev alan yardımcım Sayın Hasan Eser, camiamız ile ilgili yurt genelindeki tüm toplantılara temsilcimiz olarak katılıp bizleri Türkiye'nin dört bir yanında temsil etmektedir. Ve kendisinin son dönemlerde görsel ve yazılı medyada gündeme getirdiği başlıca sorunumuz kaçak avcılık konusundaki cesur çıkışlarını takdirle karşılıyoruz. Temsilciniz Hasan Bey ile ne kadar övünseniz azdır."

HASAN ESER: “YETKİLİ KURUMLARI HAREKETE GEÇİRELİM”


Birlik Başkanı Ahmet Yapıcı'nın Foça ziyareti sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliğinin Foçalı yöneticisi Hasan Eser de, balıkçıların kaçak avcılık konusundaki şikayetlerini değerlendi. Kaçak avcılıkla mücadelenin boyunlarının borcu olduğunu anlatan Eser, şunları söyledi: "Fakat biz devletin bir takım yetkilerle donattığı silahlı kolluk kuvvetleri değiliz. Biz, ancak bu konuyla ilgili makamları harekete geçirebilecek, onlara yardımcı olup, yön gösterebilecek sivil toplum kuruluşlarıyız. Teşbihte hata olmazsa biz sadece kediye fareyi gösteren olmak durumundayız. Bölgemizde kaçak avcılık sorunu olduğunu kabul ediyoruz. Ancak, üzerimize düşen görevi yeterince yerine getiriyor muyuz? Yoksa 'bana dokunmayan yılan bin yaşasın mı' diyoruz. Taşın altına elimizi yeterince koyuyor muyuz? Önce bunu irdelemeliyiz. Nasrettin Hoca'nın fil hikayesindeki gibi herkes fil'den memnun ise filler çoğaldığında da hiç kimsenin şikayet etme hakkı kalmaz. Bu anlamda Sahil Güvenlik ve Tarım il veya ilçe müdürlüklerine koordineli bir şekilde yardımcı olup bu kurumları harekete geçirmek zorundayız. Alman Kooperatifleri Konfederasyonu DGRV'nin bir sloganı vardır. 'Verilirse El Ele Erişilir Her Yere' Bizim de yapmamız gereken budur."
Editör: TE Bilişim