Balıkçılar, bu sene balık sezonundan umutlu!

Denizlerde av yasağının sona ermesine iki haftadan az bir süre kala küçük teknelerle denize açılan Karadenizli balıkçılar, çaparilerle palamut tutmaya başladı.

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, 2015-2016 avcılık sezonunun yaklaşık iki hafta sonra başlayacağını söyledi. Küçük teknelerle denize açılarak çapariyle palamut avcılığı yapıldığını belirten Arslan, "Çapariyle avcılık 15 Ağustos itibarıyla başladı. Ortalama tekne başı günlük 40-50 adet yakalanıyor, şu anki görüntü itibariyle sezon bol geçecek diye beklentimiz var, ümitliyiz. Yaklaşık 15-30 santimetre boylarında palamut avlıyoruz" dedi.

Arslan, özellikle geniş bir coğrafyada balığın olduğu bilgisini edindiklerini anlatarak, "Bu da sezon için ümit veriyor. Yalnız şunu söyleyebilirim ilk dört ay çeşit olarak bol balık yiyeceğiz. Sezon palamutla başlayacak, istavrit, çinakop ve lüfer çıkacak. Özellikle ekim ayı daha verimli geçecek" ifadelerini kullandı. Kıyılarda bol hamsi görüldüğüne işaret eden Arslan, bu durumun palamut avında çok önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye kıyılarında bol miktarda yem olduğunu vurgulayan Arslan, şöyle konuştu: "Bu, palamudun başka ülkelerin kıyılarına göç etmeyeceğinin göstergesidir. Aksi takdirde palamut, yem olan bölgelere gidecektir. Bir tek Karadeniz'e kıyısı olan bizler değiliz, oralara da gidebiliyor ama yemin bol olması balığın burada kalması anlamına gelir."

İstavritin de çaparilere vurmaya başladığını belirten Arslan, bol miktarda istavrit avladıklarını ve bu sezon balık sezonunun iyi olacağını kaydetti.

Editör: TE Bilişim