Balıkçılar Av Sezonu Hazırlıklarına Başladı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde balıkçılar av sezonu hazırlıklarına başladı. Ağlarını ve teknelerini tamir etmeye başlayan balıkçılar bu sezon denizden umutlu olduklarını söyledi.

Kdz. Ereğli ilçesinde 1 Eylül tarihinde sona erecek avlanma yasağı öncesinde Bozhane barınağındaki balıkçılar hazırlıklara başladı. Ağlarını ve teknelerini erkenden tamir etmeye başlayan balıkçılar av sezonuna hazır halde girmek istiyor. Bu yıl balıktan umutlu olduklarını ifade eden 37 yıllık balıkçı Musa Atasoy, eksiklerini erkenden tamamlamaya çalıştıklarını söyledi.

Atasoy, gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Bu yıl balıktan umudumuz var. Lüfer ve çinekop gösterdi. Torik çıktı. Havyar tutar mı tutmaz mı bilmiyorum. Tutarsa güzel balıkçılık olacak. Bu şimdi havaya bağlı. Havyar tutarsa balık olur. Havyar tutması hava şartlarına, iklim şartlarına bağlı. İlk olarak palamut, istavrit, sarı kanat, lüfer, çıkacak. Biz gırgırcıyız. 15 Eylül’e kadar trol balıkları çıkar. Barbunya, mezgit gibi balıklar çıkar. Şuan hazırlık olarak ağlarımıza bakım yapıyoruz, motorları boyuyoruz, eksikleri hallediyoruz. Teknemizi karaya çekip motorun altı boyanacak. Ne eksiğimiz varsa bunları tamamlamaya çalışıyoruz.”

Bozhane limanında ağlarını tamir eden balıkçı Ekrem Töre de bu yıl hazırlık çalışmalarına erken başladıklarını söyledi. Hazırlıkları ne kadar erken yaparlarsa kendileri için o kadar kolaylık sağladığını dile getiren Töre, yeni sezonda balığın bol çıkıp çıkmayacağının nasip olduğunu ifade etti. 1 Eylül’den itibaren ilk olarak palamut ve lüfer avlamaya başlayacaklarını belirten Töre, 15 Eylül’den itibaren de trol balıkçılığının başlayacağını anlattı.

Editör: TE Bilişim