“Balıkçı Barınağı’nı tamamlayacağız” 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kepez’de bulunan balıkçı barınağını ziyaret etti. Yeni balıkçı barınağı projesinin Kepez için ihtiyaç olduğunu dile getiren Bakan Kurum, “Projeyi onayladık, Ulaştırma Bakanlığı yapımını üstlenecek, ben takipçisi olacağım. Balıkçı Barınağını tamamlayacağız” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dün Kepez’de bulunan balıkçı barınağını ziyaret etti. Bakan Kurum’a, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Vali Orhan Tavlı, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, Kepez Belediye Başkan Adayı Alper Altınok’da eşlik ettiler. Kepez Balıkçı Barınağı projesi hakkında balıkçılara ve vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

“Balıkçı limanı Kepez’de bir ihtiyaçtır”

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Bugün Çevre ve Şehircilik Bakanımız Çanakkale’mizin misafiri. Buraya sözümüz vardı ve geldik. Bu gördüğünüz limanın yapılması ile ilgili bir süreç var ve bizde bu projenin takipçisiyiz. Yeni dönemde burada yapılacak olan limanın takipçisiyiz. Kepez balıkçılık ile ilgilenen bir sahil kentidir. Burada vatandaşlarımız evlerine ekmek götürüyorlar. Balıkçı limanı buraya büyük bir ihtiyaçtır. Buradaki projeyi Kepez ayağa kalksın diye yapacağız. 690 metre uzunluğunda ana mendirek, 200 den fazla yan mendirek olmak üzere devasa bir alan olacak. Dardanos ve Güzelyalı’daki bütün balıkçılar buradan istifade edebilecekler. Aynı zamanda, balık satış alanları da yapılacak. Bugün Mutan Başkan yapın bende gideyim dedi. Burayı yeni dönemde Kepez’e kazandıracağız” ifadelerinde bulundu. “Kepez Balıkçı Barınağı’nı takipçisi olacağım” Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Burada öncelikle olarak, sel felaketinden dolayı, burada zarar gören balıkçılarımıza geçmiş olsun diyorum. Balıkçı barınağı ihtiyacı bize geldiği zaman, hemen arkadaşlara gidip yerine bakmalarını istedik. Çalışmalar yapıldı ve imar planı onaylandı, bakanlığımız ile ilgili olan süreç tamamlandır. Ulaştırma Bakanlığı yapım sürecini üstlenecek. Ben Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak takipçi olacağım ve Balıkçı Barınağı’nı tamamlayacağız” vurgusunda bulundu.

 

Editör: TE Bilişim