Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Acısu Deresi ile Topçam piknik alanı arasındaki dolgu alana balıkçı barınağı yapılmasıyla ilgili hazırlanan imar planlarının Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nca onaylandığını açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, balıkçı barınağının Antalya için önemli bir ihtiyaç olduğunu belirterek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana bu sıkıntının ivedilikle çözülmesi için elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik. Gerekli izin ve raporların alınmasında zorlu bir süreç yaşadık. Ancak planlamayla ilgili mutlu sona ulaştık. Artık Antalya'nın balıkçı barınağı yapabileceği planlı bir alanı var" diye konuştu.

Planlama süreci 2008 yılında başladığını, 2009 yılında hizmet alımı ile hazırlatılan proje tanıtım dosyası ÇED Komisyonu'na sunulduğunu ve 'ÇED gerekli değildir' raporu alındığını ifade eden Başkan Akaydın, "Ardından Balıkçı Barınağı'na ilişkin Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nca istenen bilimsel rapor hazırlandı. Şubat 2010'da gerekli izin ve raporların tamamlanmasıyla Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan 1/5000'lik ve 1/1000 ölçekli imar planları Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nca uygun bulundu. Geçtiğimiz hafta da Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na sunduğumuz imar planları onaylandı" dedi.

Balıkçı Barınağı ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı tarafından hazırlanan bir proje bulunduğunu belirten Başkan Akaydın, "Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın hazırladığımız imar planlarını onaylamasıyla projenin hayata geçmesinin önünde planlama engeli kalmamıştır" şeklinde konuştu.

550 TEKNE KAPASİTELİ
Antalya Balıkçı Barınağı'nın, Antalya - Kemer karayolunun Acısu Deresi ile Topçam piknik alanı arasındaki, karayolunun deniz tarafına yapılan dolgunun önüne yapılması planlandı. Barınak, 350 denizde, 200 karada olmak üzere yaklaşık 550 tekne kapasiteli olacak.

 

Editör: TE Bilişim