MERPA’da balık satış reyonundaki denetimlere katılan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, “1 Mayıs’ta kapanan balık sezonu, 1 Eylül itibari ile açılmıştır. Bundan dolayı ilçemiz pazar yerlerinde de balık satışları başlamıştır. Geçen dönem yaptığımız kontroller ve esnafımızın da duyarlılığı sayesinde balık sezonu açısından güzel bir dönem geçirdik. Herhangi bir problemle karşılaşmadan halkın kaliteli balık tüketmesini temin etmek istiyoruz. Halk sağlığının korunması, İnegöl’de yaşayan herkesin güvenle alışveriş yapması için Veteriner Hekimliğimiz ve Zabıta Müdürlüğümüzle her alanda denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bu seneki kontrollerimizi de balık satışların reyonlarda yer almasıyla başlatmış bulunuyoruz.” dedi.

Pazartesi, salı, perşembe, cumartesi ve pazar günleri kurulan pazar yerlerinde balık kontrollerinin haftalık olarak devam edeceğini belirten Şen, pazar yerleri dışında balık satışı yapan alışveriş merkezleri gibi yerlerinin de denetim altında tutulacağını dile getirdi. 

Balık alırken dikkat edilmesi gereken hususları da aktaran Şen şunları kaydetti: “Balığın gözlerinin parlak, solungaçları kırmızı, pulları parlak olmalı. Kötü kokuya sahip olmamalı. Balığa elle bastırıldığında göçük şeklinde kalmayıp tekrar eski halini almalı. Bu gibi küçük ama önemli hususlar dikkate alındığında dahi sağlıklı balık tüketebiliriz. Vatandaşlarımızın yaptıkları alışverişlerde balık ya da diğer konularda olumsuz bir durumla karşılaştıklarında ya da bozuk ürün satıldığını fark ettiklerinde mutlaka Alo 153 numaralı hattan zabıtamıza haber vermelerini rica ediyoruz."
Editör: TE Bilişim