Balık tanıtım atağı Türkmenistan’dan başlıyor

Türkiye’nin ihracatta yıldız sektörü Türk Su Ürünleri Sektörü’nün, tanıtım elçisi Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), 2016 yılında tanıtım atağına 9-12 Şubat tarihleri arasında Türkmenistan’ın Aşkabat şehrinde düzenlenen Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı ile başlıyor.

Türkmenistan’daki Türk İhraç Ürünleri Fuarı’nın bu yıl 7. Kez düzenlendiğini ve STG’nin ikinci kez katılacağını belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, Türkmenistan ve Türki Cumhuriyetlere Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı aracılığıyla ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Türkmenistan’da tüm gıda gruplarında Türk firmalarının pazarda hakimiyetinin memnuniyet verici olduğunu dile getiren İşliel, "Türkmenistan geleneğine göre eskiden perşembe günü balık yeme günleriymiş. Biz de bu geleneği canlandırmak istiyoruz" dedi.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nun 2016 yılında katılacağı ikinci fuar Almanya’nın Bremen şehrinde 14-16 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslar arası Balıkçılık Fuarı olacak. Almanya’yı 6-8 Mart 2016 tarihleri arasındaki Boston Su Ürünleri Fuarı takip edecek. Türkiye, bu yıl Boston Su Ürünleri Fuarı’na ilk kez Milli Katılım Organizasyonu ile 10 firma ile katılacak.

Editör: TE Bilişim