Balıkçıların büyük isyanı! Balık fiyatlarıyla ilgili çarpıcı gerçek!Balık fiyatları, Bedava balık dağıtıldı,

 Türkiye Balıkçılar Birliği ve Tuzla Belediyesi, bedava 40 ton hamsi dağıttı. İçmeler Mahallesi Meydanı'ndaki bedava balık dağıtımında basına açıklama yapan Türkiye Balıkçılar Birliği Başkanı Mustafa Kokoş, asıl amaçlarının halka ucuz balık yedirmek olduğunu söyledi.

Balık fiyatlarının tezgahlarda pahalı olduğunu belirten Kokoş, "Biz balıkçılar halde 15 kilo balığı, 15 liraya veriyoruz. Ama tezgahlarda 1 kilogram balığı 8-1012 liraya satıyorlar. Biz balıkçıları 'Balığı ucuz satın' diye uyardık. Ama ucuz satmadılar. Yazık bu balığı, halkımız ucuz yesin" dedi.

"KAZANAN TEZGAHTARLAR"

Balıktan para kazananların tezgahtarlar olduğunu söyleyen Kokoş, tezgahtarların hem balığı çok ucuz fiyata aldığını hem de pahalı sattıklarını ifade etti. Kokoş, sözlerine şöyle devam etti: "Balığın 5 liranın üzerinde satılmaması gerekiyor. Bugün İstanbul'un altını üstüne getirdim. Sadece Beykoz'da bir balıkçı 3,5 liradan satıyordu. Adam demek ki gerçeği gördü ve ucuza satıyor. Hangi tezgahtar balık alırken fatura kesiyor, fiş kesiyor. Burada tamamen çıkar ilişkisi var. Hamsi o kadar bol ki fazlasını fabrikalara veriyoruz. Biz il il kasaba kasaba gezip bedava balık dağıtıyoruz. Devletin bu işe el atması gerekiyor. Et ve Balık Kurumu vardı, onun da adı Et ve Süt Kurumu olarak değişti. 3,5 milyon insan balıkçılıktan geçiniyor. Artık birilerinin bu soruna dur demesi gerekiyor. Devlet bizlere destek versin. Balık fiyatlarının sabit olması gerekiyor. Fiyatların bir günden bir güne farklılık göstermemesi lazım. Avrupa'da böyle bir durum söz konusu değil. Sonuç olarak bu işten kazananlar tezgahtarlar."

Editör: TE Bilişim