Balık Çiftlikleri Tartışma Yarattı 

Ege ve Batı Akdeniz'de yoğun olarak bulunan balık çiftliklerinin, çevreye verdikleri zararlar nedeni ile tepki görmeleri üzerine Mersin sahillerine gelmek istemeleri tartışmalara neden oluyor. Mersin'de 153 firma çiftlik kurmak için izin isterken, bu firmalardan 6 tanesine çiftlik izin verildi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadri Şaman, Ege ve Batı Akdeniz'de sorun oluşturan balık çiftliklerinin Mersin sahillerine yaptırılmasının şehrin geleceğine ihanet olduğunu bildirdi.
 
Yazılı bir açıklama yapan Şaman, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın balık çiftlikleri sorununa Mersin sahillerinde çözüm aramasını anlayamadıklarını vurguladı

Balık çiftliklerinin Bodrum, Marmaris, Antalya gibi bölgelerden kaldırılmak istenmesinin sebebinin, beklenmedik ölçüde çevre kirliliği meydana getirmeleri olduğunu ifade eden Şaman, "Bu çiftlikler turist kaçırdıkları, koku yaydıkları için yerel halk ve çevre örgütleri tarafından tepkiyle karşılanmaktadırlar. Mersin kent iradesiyle uygulanan RİS-Mersin Projesi'nde ortaya çıkan 3 temel sektörden biri turizmdir. Geleceğini turizmde arayan bu şehir, sahillerinin balık çiftlikleriyle yok olmasına seyirci kalamaz. Kaldı ki, Tisan-Dana Adası'ndan, Anamur-Ören sahillerine kadar olan bölge değil Mersin'in, Türkiye'nin elinde kalmış turizm yatırımlarına uygun tek bölgesidir. 80-90'lı yıllarda Mersin- Silifke arasının betonlaştırılarak heba olmasına göz yuman Mersin ikinci kez benzer hatayı görmezden gelmeyecektir." diye konuştu.

Mersin Çevre ve Orman Müdürü Hasan Saday, balık çiftliklerinin yerini belirlerken, turizm ve balıkçılık sektörünün çakışmamasını hedeflediklerini belirtti.

Saday, "Planlama, her 2 sektörün de zarar görmeyeceği ve çevre sağlığının bozulmayacağı şekilde yapılacak. Muğla'da yaşanan sorun, Mersin'de yaşanmayacak." dedi. (Cihan Haber Ajansı)

haberler.com

Editör: TE Bilişim