Balık adam cinayeti

Çanakale'de ailesini ziyarete gelen balık adam 29 yaşındaki Aykut Kınalı, akli dengesi yerinde olmayan 26 yaşındaki Gökalp Çalım'ın bıçaklı saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. Herhangi bir nedeni olmayan cinayete kurban giden dalgıcın ölümü büyük üzüntü yarattı.

İzmir’in Çeşme İlçesi Ildırı bölgesindeki Aquadem Şirketi’nin orkinos çiftliğinde baş dalgıç olarak görev yapan Aykut Kınalı, ailesini ziyaret için dün sabah Çanakkale’ye geldi. Gün boyu arkadaşlarıyla özlem gideren genç dalgıç, akşam saatlerinde de Barbaros Mahallesi’nde Sarıçay kenarındaki Kıyı Balıkçıları Derneği Lokali’ne gitti.

Aykut Kınalı, meslektaşları 28 yaşındaki İbrahim Karadağlı ve 27 yaşındaki Gökten Ersen ile birlikte bira içip, yemek yedi. Balık adam İbrahim Karadağlı, arkadaşı Aykut Kınalı ile hesap ödedikten sonra lokalde bulunan balıkçı arkadaşlarıyla ayak üstü sohbet etmeye başladı. Gökten Ersen ise lokal yakınlarındaki otomobilinin yanına gitti. Bu arada Karadağlı, Kınalı’yı yalnız bırakarak tuvalete girdi.

Saat 19.15 sıralarında meydana gelen olayda, akli dengesi yerinde olmayan Gökalp Çalım aniden lokalin tuvaleti önünde belinden çıkardığı kama şeklindeki bıçağı Kınalı’nın boynunun sağ kısmına sapladı. Çalım daha sonra yaya olarak olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan Aykut Kınalı, aşırı kan kaybından olay yerinde yaşamını yitirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis soruşturma başlatırken, saldırgan Çalım'ın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Görgü tanıklarından Kınalı'nın arkadaşı İbrahim Karadağlı ise olayı şöyle anlattı:

“Aykut tam önünde arkası dönük bir şekilde karşısında duruyordu. Katil belinden çıkardığı kamayı biz ne olup bittiğini anlamadan Aykut’un boynuna sapladı. Olayın şoku içindeydik. Kimse ne olduğunu anlayamadı. Aykut’un boynundan kan fışkırıyor, konuşmakta güçlük çekiyordu. Ona yardım için uğraşırken eli bıçaklı saldırgan hiçbir şey olmamış gibi yürüyerek lokalden uzaklaştı. Telaşla 112 Acil yardımı arayıp ambulans istedik. Polise bilgi verdik. Ancak yapacak bir şey yoktu.''

Saldırganı birkaç kez gördüğünü, ara sıra lokale gelip gittiğini anlatan İbrahim Karadağlı, “Aykut onu tanımazdı, ne de geçmişte bu kişiyle herhangi bir husumeti bulunuyordu'' dedi.
Karadağlı, “Tuvaletten çıktığında Aykut’un yanında ben dikilseydim bıçak bana saplanacaktı. Arkadaşım nedensiz bir şekilde vuruldu ve onu kaybettik'' diye konuştu.

KINALI AİLESİ YASTA

Genç balık adamın cinayete kurban gidişini ailesini ve yakınlarını şoke etti. Bir süre önce bypass ameliyatı geçiren babası 59 yaşındaki kıyı balıkçısı Ramazan Kınalı, oğlunun cansız bedenini Devlet Hastanesi Morgu'nda gördü. Yaşlı adam yakınlarının desteğiyle, güçlükle ayakta durabildi. 56 yaşındaki annesi Aysel Kınalı ise oğlunun ölüm haberi üzerin fenalaştı. Aysel Kınalı’ya sakinleştirici ilaç verildi.

Morg önünde toplanan balık adamın meslektaşları onlarca Çanakkaleli balık adam, cenazeyi alarak ikindi namazı ardından kılınacak cenaze namazı için Barbaros Mahallesi’nde bulunan Tatarlar Camii’ne götürdü. Son 10 yıldır profesyonel olarak orkinos çiftliklerinde görev yapan Aykut Kınalı, bir ay önce çalıştığı şirkette baş dalgıç olarak görev aldı. Kınalı’nın bekar olduğu belirtildi.

Kaynak: MİLLİYET

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim