Avrupa balığı Antalya'dan alıyor

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyette bulunan Antalya Balık İthalat ve İhracat Ticaret AŞ. Avrupa'nın dev alışveriş merkezlerine balık ihracatı gerçekleştiriyor.

Şirket Genel Müdürü Zafer Erel, fileto, füme ve dondurulmuş olmak üzere yılda 6bin ton su ürünü üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Antalya'nın Korkuteli ilçesi ve merkez Karacaören Barajı ile Isparta'nun Yalvaç ilçesinde alabalık üretim çiftlikleri olduğunu belirten Erel, AB ülkeleri ve Rusya başta olmak üzere 12 ülkete donduulmuş su ürünleri ihracatı yaptıklarını belirtti.

Geçen yıl 15 milyon dolarlık dondurulmuş su ürünleri ihracatı gerçekleştirdiklerini belirten Erel, bu yıln altı aylık döneminde gerçekleştirdikleri ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 arttığını belirtti. Erel şöyle devam etti:

"Turistik otel ve işletmelere, kalamar, karides, alablaık, çupra ve levrek olmak üzere 243 çeşit deniz ve su ürünleri satıyoruz. Yüzde 80'i Almanya olmak üzere Hollanda ve AB ülkeleri olmak üzere Rusya'ya ihracat yapıyoruz. Rusya'da Metro'ya 120 ton ürün satışı gerçekleştirdik. Almanya'da Metro ve Real, Carrefour gibi büyük alışveriş merkezlerinin çupra, levrek ve alabalık, füme ile dondurulmuş su ürünleri ihtiyacını karşılıyoruz."

Editör: TE Bilişim