Artvin'li balıkçılar av sezonuna hazır

Artvin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 1 Eylül 2019 Pazar günü itibariyle su ürünleri av sezonunun başlayacak olması dolayısıyla bir açıklama yayımladı.

Artvin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 1 Eylül 2019 Pazar günü itibariyle su ürünleri av sezonunun başlayacak olması dolayısıyla yayımladığı açıklamada; “ 2019- 2020 Su ürünleri av sezonu 1 Eylül 2019 Pazar Günü itibariyle açılacak olup sezon 15 Nisan 2020 tarihine kadar devam edecektir.

Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir avcılık için su ürünleri avcılığına belirli yasak ve sınırlamalar getirilmiştir. Ülkemizin yoğun su ürünleri avcılığı yapılan türleri olan hamsi, istavrit, palamut vb. balıkların üreme dönemi olan zamanlarda su ürünleri avcılığı yasaktır. 1 Eylülden itibaren başlayacak olan avcılık sezonunda İl ve İlçe Müdürlüklerimiz su ürünleri kontrol görevlilerince karaya çıkış noktaları, balıkçı barınakları ve perakende satış noktalarında denetimler artırılacaktır.

''4/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ'' doğrultusunda av aracı, balık türü ve balık boyu yönünden denetimler yapılmakta olup mevzuatlara uygunsuzluk tespit edildiği takdirde idari işlem uygulanacaktır. İdari işlemlerde uygulanacak idari para cezası 2019 yılı için 1635 Türk Lirası olup 2020 yılında güncellenecektir. Su ürünleri nesillerinin korunması ve ülke ekonomimiz için getirilen yasak ve kısıtlamalara uymak balıkçılarımızın olduğu kadar vatandaşlarımızın da sorumluluğundadır. Küçük Boyda Balık Avlamayalım, Satmayalım, Tüketmeyelim… Tüm balıkçılarımıza rastgele…” ifadelerine yer verdi.

Hayati Akbaş / Artvin

Editör: TE Bilişim