Balıkçılara 26 Bin Liralık Ceza!

Ankara'da eş zamanlı denetimlerde küçük boyda balık satan 20 işletmeye 26 bin 846 lira idari para cezası uygulandı.

 Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, küçük boyda balık satan 20 işletmeye 26 bin 846 lira idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Temel, yazılı açıklamasında, sürdürülebilir balıkçılık için izin verilen ölçülerden daha küçük balık satışı yapılmaması gerektiğini ifade etti. Yaklaşık 115 kilogram balığa el konuldu Balık sezonunun açılmasıyla denetimlerin sıklaştırıldığını kaydeden Temel, Ankara'da balık hali ve balık satış noktalarında gerçekleştirilen eş zamanlı denetimlerde küçük boyda balık satan 20 işletmeye 26 bin 846 lira idari para cezası uygulandığını, yaklaşık 115 kilogram balığa el konulduğunu belirtti.

Temel, balıkçıların sezon başında konuya ilişkin bilgilendirildiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Küçük boyda balık satışına devam edenlere iki kat ceza uygulayacağız. Bu konuda tüketicilere de büyük görevler düşüyor. Hangi balığın hangi boyda satılması gerektiğini internetten veya balık satış noktalarına astığımız afişlerden görebilirler. Bu boyların altındaki balıkları kesinlikle almasınlar ve satış noktalarını bize ihbar etsinler. Bizler gerekli denetim ve işlemleri yapalım. Tüketicilerimiz bu balıkları almazsa balıkçılar da tezgahlarında tutamayacaklardır."

Editör: TE Bilişim