Alanyalı balıkçılar Karadenizli kıskacında

AVSALLARLI balıkçı Rıza Erdoğan, balon balığı ve trolle avlanma nedeniyle balık tutamadıklarını, bu yıl geçen yıl çekilmiş fotoğraflara bakarak o günleri hayal ettiklerini söyledi.

Avsallar’daki balıkçalar balon balığından sonra trolle avlanan Karadenizli balıkçıların da kendilerini zor duruma düşürdüğünü iddia ettiler. 23 yıllık balıkçı Rıza Erdoğan, balon balığı ve trolle avlanma yapan Karadenizli balıkçılar yüzünden balığa çıkmadıklarını söyledi.

Geçen yıl avda çekildiği fotoğrafları gösteren Rıza Erdoğan, "Korkarım bu fotoğrafı bir daha çektirme şansımız olmayacak. Balon balığı baragadilerimi ustura gibi doğruyor, ağlardaki balıkları parçalıyor. Balondan yakınırken şimdi de Karadenizli balıkçılar trolle avlanmaya başlayınca, bırakın satacak kadar balık tutmayı eve getirecek kadar balık tutamıyoruz. Bu iki nedenden ötürü balığa çıkmıyorum. Çünkü masraf çıkmıyor. Şimdi geçmişteki av fotoğraflarına bakarak o günlerin anılarıyla yaşıyoruz. İlgililer balıkçılara çelik baragadi için yardım elini uzatmalı, trolle avlanma önlenmeli" diye konuştu.
 
 

Editör: TE Bilişim