Ağlara köpek balığı sürüsü takıldı

ANTALYA’nın Alanya İlçesi açıklarında avlanan balıkçı teknesinin ağlarına irili ufaklı 5 köpek balığı takıldı. Balıkçı 29 yaşındaki Bayram Kılılı, uzunluğu 1 ile 2 metre arasında değişen köpek balıklarının ağırlığının 15 ile 70 kilogram arasında olduğunu söyledi.

Demirtaş Beldesi'nde, balıkçı arkadaşı İbrahim Yılmaz ile birlikte sabah saatlerinde teknesiyle avlanmaya çıkan Bayram Kılılı'nın ağına köpek balıkları takıldı. Kılılı, “Arkadaşımla birlikte ağı denize attık. Bir süre sonra ağa balık sürüsü takıldığını düşünerek çekmek istedik. Ağı zor da olsa tekneye çektik. Ağa takılan 5 köpek balığını görünce şaşkına döndük. Ağırlığı 15 ile 70 kilogram arasında olan köpek balıklarını çekmekte zorlandık” dedi.

Hayatında ilk kez köpek balığı avladığını belirten Kılılı şunları söyledi:

“10 yıldır balık avlıyorum, ancak ilk kez ağıma köpek balığı takıldı. Bu bölgede hiç böyle bir balığa rastlamadım. Daha önce birkaç balıkçı bu tür balıklara rastlamıştı, ancak çekindikleri için tutamamışlardı. Ben tuttuğum için mutluyum.”

Kılılı, ‘Kaneme' cinsi olduğu belirtilen köpek balıklarını balıkçılara satacağını söyledi. Balıkçı Mehmet Yıldırım ise ilk defa böyle büyük bir balık gördüğünü söyledi. Yaklaşık 1 metrelik köpek balıklarına Anamur’da çok rastladığını belirten Yıldırım, “Köpek balıklarının kıyıya bu kadar yaklaşmasına çok şaşırdım. Bu bölgede ilk kez bu büyüklükte köpek balıklarına rastlıyorum” dedi. (dha)

 

Editör: TE Bilişim