60 bin balıkçı hazır: "Vira..."

Balık avı yasağının kalkmasıyla Türkiye genelinde 1900 balıkçı teknesi ve 60 bin balıkçı, 1 Eylül’de “Vira Bismillah” diyerek denize açılacak.

İstanbul Balık Müstahsilleri Derneği Başkanı Ahmet Menekşe, balıkçıların 1 Eylül için hazırlıklarını sürdürdüğünü, teknelerin ve ağların bakımlarının yapıldığını, eksiklerin tamamlandığını ifade ederek, “Gözlemlediğimiz kadarıyla bu yıl çingene palamudu, çinekop ve hamsi bol olacak. İlk av dönüşünde palamudun tanesinin 6-7 TL olacağını düşünüyorum. İlk haftadan sonra 5-6 TL’ye düşer. Bu sezon, 100-300 bin ton arasında palamut balığı avlanacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Tek korkumuz ‘kaykay’

Gemlik İlçesi Balıkçılar Derneği Başkanı Hüseyin Dalarel ise Nisan’da başlayan yasağın sonlarına geldiğini, balıkçıların dört gözle 1 Eylül’ü beklediğini söyledi.

Karadeniz’den Marmara’ya doğru palamut ve hamsi akını olduğunu öğrendiklerini belirten Dalarel, “Balığın yolunu gözlüyoruz. Umudumuz boşa çıkmazsa iftar sofraları 1 Eylül’den itibaren palamut ve hamsiyle renklenecek. Vatandaş, Marmara’nın taze balığına kavuşacak. En büyük korkumuz avlanmayı imkansız hale getiren ‘kaykay.’ Umarız geçen yılların aksine az etkiler de bol balık alırız” dedi

Editör: TE Bilişim