Mitolojik efsaneler diyarı, çoşku ve sevgi dolu Ege denizinin, birbirinden güzel koyları ve doğal yapısını koruyabilmiş şirin adalarıyla dolu en çekici körfezlerinden birisi olan Güllük körfezi, sahip olduğu tarihi ve kültürel dokusuylada  insanoğlunu etk

Mitolojik efsaneler diyarı, çoşku ve sevgi dolu Ege denizinin, birbirinden güzel koyları ve doğal yapısını koruyabilmiş şirin adalarıyla dolu en çekici körfezlerinden birisi olan Güllük körfezi, sahip olduğu tarihi ve kültürel dokusuylada  insanoğlunu etkilemeyi sürdürmektedir.

Denizdeki en uç noktasından 25 deniz mili kadar karaya kıvrım kıvrım sokulur.

Kuzeyde Tekağaç burnundan doğuya yöneldiğinizde ilk büyük doğal liman olan Çukurcuk'u görürsünüz. Turna burnundan yolunuza devam ettiğinizde karşınıza diğer ikinci büyük liman olan Akbük limanı çıkacaktır. Güney batı yönündeki diğer büyük limanlar ise görmeye değer, taze ve lezzetli balıklarıyla sizlere en güzel deniz mahsüllerini sunacak olan Kazıklı ve Çam limanlarıdır.

İnegöl burnundan (diğer adı Karaburun) içeriye doğru dümen çevirdiğinizde balık takımlarınızı, yemlerinizi ve diğer avlanma techizatınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Çünkü Güllüğün o meşhur kefali, levreği, çipurası ve karagözü sizlerin onlara sunacağı yemleri bekliyor olacaktır. Amatör ruhlu balık avlama sevdalıları, mavi sular dünyasının tutkunları, biliyorumki bu deniz kokulu körfezde hayatınızın en mutlu, en huzurlu ve en keyifli saatlerini geçireceksiniz.

Sabahın ağır ayazında mışıl mışıl yatagınızda uyumak varken yüreğinizdeki dopdolu doğa ve deniz sevgisi sizi iç güdüsel bir duygu ile denize yönlendirecektir. Belkide hava yağışlı ve sisli olacak. Ama eminimki şartlar ne olursa olsun bu harika koylarda balık avlamanızı hiçbir güç engel olamayacaktır.

Hele hele o küçücük bir nazar boncuğu gibi denizin üzerinde serpilmiş Metelik adasının etrafındaki derin sularda iri isparoz, karagöz ve sarıgöz yakalamanın keyfine doyum olmuyor.

Gök limanda balıkçı dostlarınızla hararetli av sohbetlerinizi sürdürürken, henüz daha kurumamış ıslak güvertenin üstünde, kararmış bir çaydanlığın içinde demlediğiniz çayı üşümüş ellerinizle yudumlarken diğer taraftanda oltanızın ucundaki hareketliliği pür dikkat ediyor olmanız  sizi çok farklı duygulara sürükleyecektir.

Bu ne heyecan ve tutkudurki,  kahvaltınızı afiyetle yapmak varken siz apar topar oltadaki yemleri kontrol için acelece tekneye almaya çalışıyorsunuz. Belliki herşeyden uzaklaşıp yüksek bir motivasyonla balık avına konsantre olmuşsunuz.

Daha içerlerdeki tarihi Asin limanına rotayı çevirdiğinizde, fosforlu ve ışıl ışıl parlayan yapay balıkları denize yavaş yavaş bırakabilirsiniz. Motor ağır ağır yol alırken belli uzaklıktan çekilen bu yapay balıklara takılarak yakalanan 1,5 kiloluk bir lüfer ile 2 kğ lık iri bir sinarit'in güverteye alınması sırasında yaşacağınız zevk ve heyecan hiçbirşeye değişilmez.

Salih adası ile Güvercinlik arasındaki sulardada çeşitli balık türlerinden bol bol yakalayabilirsiniz. Asıl önemli olan balık yakalamak değil.

Denizle, sevdiklerinizle ve gerçek dostlarnızla, doğa severlerle birlikte olup o mutlu, zevkli, heyecanlı ve huzur dolu saatleri aynı duygu atmosferi içinde paylaşmaktır.

Çünkü böylesine bir ortam içinde bütün güncel sorunlardan ve sizi üzen her türlü düşüncelerden uzak kalabilme fırsatını bulacaksınız.

Şunu sakın unutmayın deniz sizin en yakın dostunuz ve pozitif enerji kaynağınızdır.

Onu sevin ve kucaklayın.