Çevre Bakanlığı, Balık Çiftliklerinin Kurulamayacağı Hassas Alan Kriterlerini Esnetti

Çevre ve Orman Bakanlığı, Balık Çiftliklerinin Kurulamayacağı Hassas Alan Kriterlerini Esnetti. Bakanlık, Daha Önce Çiftlik Kurulamayacak Hassas Alan Kriterlerinin 'Tamamının' Sağlanmasını İsterken Değişiklikle 'Herhangi Birinin' Sağlanmasının Yeterli Olacağını Karara Bağladı.
 
Çevre ve Orman Bakanlığı, balık çiftliklerinin kurulamayacağı hassas alan kriterlerini esnetti. Bakanlık, daha önce çiftlik kurulamayacak hassas alan kriterlerinin 'tamamının' sağlanmasını isterken değişiklikle 'herhangi birinin' sağlanmasının yeterli olacağını karara bağladı.

Bakanlığın, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren ve "Denizlerde Balık Çiftliklerinin Kurulamayacağı Hassas Alan Niteliğindeki Kapalı Koy ve Körfez Alanlarının Belirlenmesine İlişkin Tebliğ"inde değişiklik yapan tebliğinde derinlik, kıyıdan uzaklık, akıntı hızı kriterlerinden herhangi birinin sağlandığı koy ve körfez alanları hassas alan niteliğindeki kapalı koy ve körfez alanları olarak nitelendirilecek. Bu alanlar içinde kalan yerlerde balık çiftlikleri kurulamayacak.  

Bakanlık daha önce yayınladığı tebliğde, balık çiftliği kurulamayacak hassas alan niteliğindeki alanlara ait parametreler Derinlik 30 metre, kıyıdan uzaklık 0.6 deniz mili, akıntı hızı ise 0.1 m/sn kriterlerinin 'tamamının' sağlanması gerektiğini karara bağlamıştı. Kararın yayınlanmasının ardından kıyılarda balık çiftliği bulunan işletme sahiplerinin tepkileri ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın itirazları üzerine Çevre Bakanlığı bu kararında geri adım attı. Bakanlık, daha önce yayınladığı tebliğde yaptığı değişiklikle kriterlerin 'herhangi birinin' sağlanmasının yeterli olacağını bildirdi.

Kaynak: (SC-ÖK-ÖK-Y) (İhlas Haber Ajansı)
Alıntı: Haberler.Com
www.haberler.com

Editör: TE Bilişim