ULAQ SİDA, Deniz Kurdu Tatbikatı kapsamında füze atışı yaptı. ULAQ'tan ateşlenen CİRİT Lazer Güdümlü füze hedefi büyük bir başarıyla vurdu.

ARES Tersanesi Genel Müdürü Utku Alanç, füze atışından önce yapılan törende yaptığı konuşmasında, atış testlerinin tamamlanmasıyla artık dünyanın en iyi insansız deniz araçlarını geliştirme ve bu alanda Türk mühendisleri olarak dünyaya öncülük etme gayesinde olduklarını vurgularken tıpkı hava araçlarında olduğu gibi insansız deniz araçları alanında da ülkemizi dünyada trend yaratan bir öncü ve müttefik ülke konumuna getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Meteksan Savunma Genel Müdürü Selçuk Alparslan da dünya askeri konjonktüründe yeniden yazılan doktrinlere Türkiye olarak öncülük ettiklerini belirterek 1 yıl önce başladıkları ULAQ SİDA’nın bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılmış en kapsamlı deniz tatbikatı olan Deniz Kurdu 2021’de atış testlerinin gerçekleştirilmesinden dolayı büyük gurur duyduklarını dile getirdi.

Gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından, güdümlü mermi atışını gerçekleştirmek üzere denizde bulunan ULAQ SİDA harekete geçti ve Sahil Kontrol İstasyonu’ndan (SAKİ) yönetilerek atış alanına intikal etti. Atışa Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı platformları da eşlik etti. Hedefin ULAQ üzerinde yer alan kameralar tarafından tespit edilmesinin ardından, CİRİT Lazer Güdümlü Füze Sistemi’nin atışı gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilişim