Akar, Pakistan Başbakanı Şerif, Pakistan Savunma Üretim Bakanı Muhammed Israr Tareen, Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Amjad Khan Niyazi ve diğer yetkililerle Pakistan MİLGEM Projesi`nin üçüncü gemisi Badr`ın Karaçi Tersanesi`ndeki denize indirilme törenine katıldı.

Törendeki konuşmasına dost ve kardeş Pakistan`ı bir kez daha ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Bakan Akar, "Bugün, Pakistan Silahlı Kuvvetleri için gerçekleştirilen MİLGEM korvet projesinin önemli bir aşamasına daha geldik." ifadelerini kullandı.

" Pakistan bizim ikinci evimiz "

 Bu projede gemilerin inşa ve montajının yerel kurum, kuruluş ve firmaların katılımıyla gerçekleştirildiğine işaret eden Akar, "Hem ülkelerimizin güvenliği hem de teknolojik bağımsızlığı açısından kritik öneme sahip bu tür projelerin sayısını artırmaya devam edeceğimize inanıyorum." dedi.

" Türkiye Pakistan dosti zindabad "

Bölgenin zor bir dönemden geçtiğini, birden fazla kriz alanıyla çevrili olunduğunu ifade eden Akar, "Böylesine hassas bir dönemde, tarihimizin ve medeniyetimizin omuzlarımıza yüklediği büyük bir sorumluluk var." diye konuştu. Akar, icra ettiği harekatlar açısından tarihinin en yoğun dönemini yaşayan Türkiye`nin, dostlarının ve müttefiklerinin yanında olmaya elinden geldiğince devam ettiğini söyledi.

Pakistan Savunma Üretim Bakanlığı ve ASFAT`ın tüm üyelerini, Karaçi Tersanesi çalışanlarını ve projenin uygulanmasına katkıda bulunan herkesi tebrik eden Akar, "İnşallah bu gemiler iki ülke arasındaki iş birliği ile dostluk ve kardeşlik bağlarını daha da güçlendirecektir" dedi.

Pakistan Donanması için "Denizleriniz sakin, pruvanız neta olsun" diyen Akar, sözlerini "Türkiye Pakistan kardeşliği çok yaşa" anlamına gelen Urduca "Türkiye Pakistan dosti zindabad" sözleriyle tamamladı.

Türkiye ve Pakistan ulusal marşlarının okunmasıyla başlayan törende Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif tören alanına gelişinde geminin inşasında görevli personeli selamladı.

 Konuşmaların ardından geminin maketi Pakistan Başbakanı Şerif`e hediye edildi. Tören, Pakistan MİLGEM Projesi`nin üçüncü gemisi Badr`ın denize indirilmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim