10 Bin Tonluk Yüzer Havuz TSK’nın Hizmetinde

Türkiye’nin Akdeniz ve Ege kıyılarındaki en büyük havuzlama kapasitesine sahip yüzer havuzu hizmete girdi. Yüzer havuz, beklenen maliyetin neredeyse yarı fiyatına ve belirlenen sürenin yarısında hizmete alındı. 

Yüzer Havuz, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kuvvet Komutanları, Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ile diğer yetkililerin katıldığı İzmir Tersanesi Komutanlığındaki törenle hizmete girdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu törende havuz hakkında İzmir Tersanesi Komutanı tarafından bilgi verildi.

 'Türk yapımı silahların etkinliği, yakın zamanda Azerbaycan'da görülmüştür'

Geçmişte Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan piyade tüfeğinin dahi yurt dışından tedarik edildiğini hatırlatan Bakan Akar, şunları söyledi: “Artık milli piyade tüfeklerimizi, kendi savaş gemilerimizi, fırkateynlerimizi, İHA’larımızı, SİHA’larımızı, fırtına obüslerimizi, ÇNRA’larımızı, ATAK helikopterlerimizi, akıllı hassas mühimmatımızı tasarlayıp inşa, imal ve ihraç seviyesine gelmiş bulunuyoruz. Bugün Silahlı Kuvvelerimiz yerli ve milli imkânlarla üretilen harp silah, araç, gereç ve mühimmatı etkin bir şekilde kullanarak sahada büyük başarılar elde etmiştir ve etmektedir. Türk yapımı silah sistemlerinin etkinliği, yakın zamanda Azerbaycanlı kardeşlerimizin öz topraklarını işgalden kurtarma mücadelesinde de en açık şekilde görülmüştür.”

Editör: TE Bilişim