Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) denizcilerin haklarını ve refahını korumak için bir girişim başlattı.

BAE hükümeti, "Mavi Ordumuza Destek" adlı girişimin, denizcilerin haklarını gemi sahiplerine ve operatörlere karşı koruyarak ve ayrıca COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle karşılaşılan zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olarak denizcilerin yaşam kalitesini iyileştirmek üzere tasarlandığını belirtti.

BAE Enerji ve Altyapı Bakanı Suhail Al Mazrouei; “Denizcileri tanıyan ve takdir eden ilk ülkelerden biri olmak ve özellikle denizcilerin önemli bir rol oynadığı durumlarda, sağlık personeli gibi öncelikli kategorilerle eşit bir zemine oturtmak için ''Mavi Ordumuza Destek'' girişimini başlattık.'' ifadelerini kullandı.

Hiçbir armatör veya operatöre müsamaha gösterilmeyecek!

Mazrouei, bir lojistik merkezi olması nedeniyle ülkenin denizcileri korumada ön saflarda yer almak istediğini ve denizcilere karşı sorumluluklarını yerine getirmeyen veya onları gemilerde terk eden hiçbir armatör veya operatöre müsamaha gösterilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Denizci haklarını ihlal eden gemilerin BAE sularına girmesi yasaklanacak!

Bu bağlamda, ülke denizcilerinin haklarını ihlal eden gemilerin BAE sularına girmesinin yasaklanmasının yanı sıra ülkedeki denizcilik sisteminin bu tür denizci haklarının ihlal edilmesinin önüne geçmek üzere proaktif önlemler alınması planlanıyor.

BAE'nin denizcilerin refahını koruma hamlesi, dünya denizcilik camiasının aşı, mürettebat değişikliği, işçi hakları, denizde güvenlik gibi denizcileri etkileyen hassas konularla boğuştuğu bir zamanda geldi. COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle denizde mahsur kalan denizci vakaları artarken bu durum, denizcilerin zihinsel ve fiziksel ıstırabını şiddetlendirerek birçok kişiyi intihara sürüklüyor.

Maddi ve manevi destek sağlayacak!

BAE'nin, 'Mavi Ordumuza Destek' girişimi aracılığıyla denizcilere maddi ve manevi destek, ücretsiz tedavi ile COVID-19 aşıları sağlamanın yanısıra mürettebat değişikliklerine izin vereceği vurgulandı. Diğer yandan şimdiye kadar gemilerinde mahsur kalan 214.000'den fazla denizciye mürettebat değişim sürecinde yardım edildiği ve ülkelerine geri dönmelerinin kolaylaştırıldığının altı çizildi.

BAE girişimi, BAE sularındaki tüm BAE bayraklı gemileri ve yabancı bayraklı gemileri kapsıyor. Denizcilerin haklarını garanti altına almak ve ihtiyaçlarını karşılamak için BAE limanlarına uğrak yapan ve denizci haklarını ihlal eden gemilere ilişkin yaptırımlar Bakanlar Kurulu kararı ile güvence altına alınmış durumda.

Editör: TE Bilişim