Azerbaycan Gerekli Kolaylığı Gösterecek

NAHÇIVAN - Başbakan Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenlediler.
Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan ifadelerden bazıları şöyle:
"Bu buluşmamızın Nahçıvan'da olmasının bir anlamı var. Sayın Aliyev'in de ifade ettiği gibi bu buluşmayı tarihi ve anlamlı bir buluşma olarak görüyorum ve bu buluşmanın bölgeye ve dünyaya bir mesajı olduğuna inanıyorum"
"Bu dayanışmamız, bu buluşmamız bundan sonra da aynı kararlılıkla, aynı inançla devam edecektir. Bunun da böyle bilinmesini istiyorum"
"Yukarı Karabağ sorununun Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde uluslararası hukuk ilkelerine uygun olarak şüphesiz ki artık çözüme kavuşturulması bizlerin de arzuladığı en önemli konudur"
"Bizim dayanışmamız olmaması halinde o zaman bizim 'iki ayrı devlet, tek millet' anlayışı yerine gelmez"

VİZE KONUSUNDA MUTABAKAT

Erdoğan, Azerbaycan'ın Türk vatandaşlarına uyguladığı vize konusunda Cumhurbaşkanı Aliyev ile mutabakata vardıklarını, Aliyev'in bu konuda yetkililere talimat verdiğini belirterek, "Biz Azeri kardeşlerimizden vize talebinde bulunmuyoruz. 1 aylık süreyle girebiliyorlar. Fakat bu süreler gerekirse uzatılabilir" dedi.

ALİYEV: "TUTUMLARIMIZ ÖRTÜŞÜYOR"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ve Türkiye'nin her konudaki tutumlarının ''tamamen örtüştüğünü'' belirtti.
Aliyev, BM Genel Kurulunda Azerbaycan'ın Ermeni işgali altındaki topraklarıyla ilgili bildirinin görüşülmesi sırasında Türkiye'nin Azerbaycan'a desteği için teşekkür etti.
Erdoğan ile görüşmelerinde ekonomik ve siyasi konular ile ortak projelerin ele alındığını anlatan Aliyev, bu doğrultuda petrol ve doğal gaz boru hatlarını ve Kars-Tiflis-Bakü demir yolu projesi hakkında da görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.(AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim