Efeler Belediyesi ve Efeler Kent Konseyi iş birliği ile düzenlenen ‘Kent Kültürü’ konulu resim yarışması ödül töreni düzenlendi. Düzenlenen törende dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, resimleri de sergilendi.

Efeler Belediyesi ve Efeler Kent Konseyi iş birliği ile ‘Kent Kültürü’ konulu resim yarışması düzenlendi. 5’inci ve 6’ncı ile 7’nci ve 8’inci sınıflar olmak üzere 2 kategoride düzenlenen yarışmada jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen tören ile verildi. Efeler Belediyesi Adnan Menderes Mahallesi Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen törene Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Sumran Ünal, Efeler Kent Konseyi Başkanı Dr. Tuncay Erdemir ve yönetimi kurulu üyeleri ile ödül alan öğrencilerin velileri ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yaparak yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik eden Efeler Kent Konseyi Başkanı Dr. Tuncay Erdemir, “Güzel sanatların her dalı ile uğraşmak ülkemizi ileriye götürecektir. Buradaki çocuklarımız da resim dalında kendilerini ifade etmişler. Özgüveni yüksek, geleceğin umudu olan çocuklarımız yarışmaya katılarak çeşitli dereceler elde ettiler. Başta onları yetiştiren aileleri olmak üzere tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Sanatsal faaliyetlerin ülkelerin gelişiminde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Sumran Ünal, ”İç dünyamızı yansıtmanın ve kendimizi ifade etmenin en iyi yolu olduğunu söyleyen resim çizmektir. Resim çizerken de kol ve göz koordinasyonun geliştiği, özellikle yetişme çağında algı, beceri ve yaratıcı gücü arttırdığı, yaratıcı güç artınca da özgüvenimizin de geliştiği günümüzün tartışılmaz tespitlerindendir. Sosyal aktivitelere, sanatsal faaliyetlere önem veren toplumların gelişmelerinde önde olduğu da bilinen bir gerçek. Bizde mutlu bireylerden oluşan huzurlu bir kentte yaşamak ve yaşatmayı isteyen bir belediye olarak sosyal etkinliklere önem vermeyi önceliklerimizden sayıyoruz. Yarının büyükleri, geleceğimiz olan çocuklarımızın kendi iç dünyalarını yansıtarak kent kültürüne de katkı vermelerine yol açan Efeler Kent Konseyi Başkanımız Dr. Tuncay Erdemir’i kutluyor, tüm çocuklarımızı katılımlarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Ünal ve Efeler Kent Konseyi Başkanı Erdemir tarafından ödülleri takdim edilirken, yarışmada derece alan resimler de sergilendi.

Yarışmada 5’inci ve 6’ncı sınıflar kategorisinde; Hacı Lütfiye Atay Ortaokulundan Hatice Dalar birinci olarak diz üstü bilgisayar, Mustafa Kiriş Ortaokulu’ndan Aslı Köse ikinci olarak masa üstü bilgisayar, Mustafa Kiriş Ortaokulundan Emin Deniz Aydın üçüncü olarak tablet ile ödüllendirildi. 7’nci ve 8’inci sınıflar kategorisinde; Çeştepe Atatürk Ortaokulundan Keziban Güder birinci olarak diz üstü bilgisayar, Aydın Özel Başak Koleji’nden Yamaç Kozan ikinci olarak masa üstü bilgisayar ile ödüllendirilirken üçüncülüğe layık görülen eser görülmemiştir. Mansiyon ödülü olarak; Mustafa Kiriş Ortaokulundan; Nazlı Köse, Dila Sude Yıldırım, Neriman Gedik, Aydın Özel Başak Koleji’nden; Eylül Pera Çoktu, Eylül Köse, Duygu Aydın, Ceyda Çolakkol, Muhammet Katok, Nida Çildağ ve Öztuğ Umut Arıcı’ya kol saati ile ödüllendirildi.
Kaynak: iha