Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İktisadi Düşünce Topluluğu, “Yeni Ekonomide Girişimci Olmak ve İş Kurma Süreçleri” konulu konferans düzenledi.
ADÜ İktisadi Düşünce Topluluğunca düzenlenen Girişim Uzmanı Fatih Canan’ın verdiği “Yeni Ekonomide Girişimci Olmak ve İş Kurma Süreçleri” konulu konferans, Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti. Konferansa Aydın İktisat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Can Bakkalcı, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Aydın İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kıymet Yavuzaslan yaptığı açılış konuşmasında, öğrenci topluluklarının faaliyetlerini önemsediklerini belirterek İktisadi Düşünce Topluluğu’na çalışmalarında başarılar diledi.
Açılış konuşmasının ardından konferansına başlayan Fatih Canan, herkesin girişimci olmasını değil herkesin girişimci gibi düşünmesini isteyerek başarısız olunması durumunda mücadeleye devam edip her yenilgiden tecrübe kazanarak yola devam etmek gerektiğini ifade etti. Türkiye’de üç ilde girişimcilik merkezleri olduğunu belirten Canan, bu merkezlerin sayılarının arttırılacağına işaret ederek özellikle öğrencilerin bu merkezleri ziyaret etmelerini tavsiye etti. Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Canan, başarının tecrübelerden ders alarak zaman içerisinde gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.
Konferansın ardından Yrd. Doç. Dr. Kıymet Yavuzaslan katkılarından dolayı Fatih Canan’a teşekkür belgesi takdim ederken topluluk üyeleri de çiçek verdi.
Kaynak: iha