Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi bir ilke daha imza attı. Görsel sanatlar dersi görsel şölene dönüşürken, öğrenci ve öğretmenler yaptıkları resimde canlı figürleri kullandılar. 32 metrekare ebatındaki resim izleyenlerin beğenisini kazandı.

Görsel sanatlar dersi öğretmeni Emine Fida Rüzgar rehberliğinde Muhammed Zahid Aksoy, Hilal Yolcu,Neslihan Kalaycı, İsmail Tenik, Sude Göküş,Rüveyda Aydoğmuş adlı öğrenciler bir tuvali canlandırdılar. Sanatı dikkat çekme, toplumu bilinçlendirme ve ilgi ve merak uyandırarak halkı bilgilendirme amaçlı yapılan bu etkinlikte iki boyutlu bir tabloyu 3 boyutlu hale getirdiler. Rıhtımda sevgilisiyle buluşan bir denizcinin canlandırıldığı tabloda 4mx8m ebatında bir tuval kullanıldı. İki canlı model, üstündeki kıyafetlerle tamamen boyanarak tuvalle bütünleştirildi. Bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen etkinlik 1.5 saat sürerken ziyaretçiler de ressamların canlı performansını izledi.

Atölyelerinde farklı karakterleri ve tabloları canlandıran grup resim sanatındaki en can alıcı renklerle canlandırdıkları bu tabloyla Aydın halkının ilgi ve beğenisini topladı.
Kaynak: iha