18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü kutlamaları Nazilli’de çeşitli etkinlikler ile gerçekleştirildi.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü Çanakkale Şehitlerini anma programı Atatürk büstü önünde başlayan çelenk koyma töreni sonrasında, protokol üyeleri ile birlikte Eğriboyun Mezarlığı’nda yer alan şehitlik ziyaret edildi.

Şehitlikte okunan Kuran ve dualar ile tüm şehitlerin yad edilmesinden ardından, Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda Nazilli Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan kutlama ve anma programı büyük ilgi ile izlendi.

Kutlama ve anma programlarına Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı vekili Hüseyin Apaydın, Garnizon Komutanı Üsteğmen Samet Demet, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yalçın Gürenci, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Daşdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Cihan Koçyiğit, İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, Nazilli Şehit Aileleri Derneği Başkanı Jale Keskin, şehit ve gazi yakınları, meclis üyeleri, kurum ve daire müdürleri, mahalle muhtarları, Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşu örgütlerinin başkanları ile üyeleri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Nazilli Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan, Nazilli Belediye Tiyatro Salonu’ndaki 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümü kutlama programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul müdürü Adem Uzun yaptı.

Konuşmanın ardından Nazilli ilçesinde düzenlenen Çanakkale konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı vekili Hüseyin Apaydın tarafından verildi. Buradaki tören Nazilli Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 18 Mart Oratoryosu ile devam etti. Oratoryoda savaşın ne zor şartlar altında kazanıldığı sık sık vurgulanırken, öğrencilerin ortaya koyduğu performans izleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Tiyatro salonundaki programın sona ermesinden sonra programa katılan tüm protokol üyeleri Nazilli Şehit Aileleri Derneği’ne ziyarette bulundu.
Kaynak: iha